18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yaralı kuşlara "şifa" oldular

Yaralı kuşlara "şifa" oldular - Doğada yaralı halde bulunan 10 farklı türde kuş, Şanlıurfa'da 4 ay süren tedavilerinin ardından doğaya salındıŞANLIURFA (AA) - Doğada yaralı bulunan kuşlar, Şanlıurfa'daki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezindeki tedavilerinin ardından doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

12.12.2017 - 18:11

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 4 ay önce doğada yaralı bulunarak merkeze getirilen 10 kuşun tedavi ve rehabilitasyonları tamamlandı.

Uçabilecek duruma gelen hayvanlar doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rehabilitasyon merkezinde önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 5 yıldır faaliyette olan merkezde, Şanlıurfa'nın yanı sıra birçok ilden yüzlerce hayvanın tedavi edildiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Merkezimizde ekiplerimiz hayvanlarla yakından ilgileniyor. Tedavileri tamamlanan hayvanları doğal ortamlarına bırakıyoruz. Yaşama alanı olmadığına inandığımız hayvanlara ise ömür boyu bakıyoruz. Bugün de ender bulunan türlerden 10 küçük akbaba, şahin, peçeli baykuş, kerkenez ve saz delicesinin tedavilerini tamamladık. Doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Gayemiz, bizimle tabiatı paylaşan bu canlıların yaşam ortamlarını daha iyi şekilde sağlamak. İnsanlardan ricamız, bunları öldürmesin ve yaralı gördüklerinde bizi arasınlar."

Veteriner hekim Reşat Ektiren ise bugüne kadar yüzlerce kanatlı ve memeli hayvanı tedavilerinin ardından doğaya salıverdiklerini dile getirdi.