19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yardımcı yargı personeli Rize'de eğitim alacak

Yardımcı yargı personeli Rize'de eğitim alacak - Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Kurçanli: - "Eğitim merkezinde toplamda yaklaşık 60 bin yardımcı yargı personeline hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim verilmesi planlanmaktadır"RİZE (AA) - Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığınca Rize'de açılan Personel Eğitim Merkezi'nde eğitimlere nisan ayında başlanacak.

27.03.2017 - 14:51

Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçanli, Rize'de görev yapan gazetecilerle eğitim merkezinde bir araya geldi.

Kurçanli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim merkezinde Adalet Bakanlığı çalışanlarına hizmet içi ve hizmet öncesi eğitim verileceğini söyledi.

Yargı hizmetinin daha etkin ve verimli şekilde sunumu ile vatandaşın adalete olan güven duygusunu en üst seviyelere çıkarmak istediklerini ifade eden Kurçanli, bu konuda Eğitim Dairesi Başkanlığının belirlediği eğitim politikalarıyla kamu hizmetlerinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Kurçanli, Türkiye'de bu merkezin ilk ve tek olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu amaç doğrultusunda Türkiye genelinde 592 adliye, 39 ağır ceza merkezi, 7 bölge adliye ve 7 bölge idare mahkemelerinde çalışmakta olan yaklaşık 5 bin mübaşir, 5 bin icra müdürlüğü personeli, 5 bin yazı işleri müdürü ve yaklaşık 35 bin civarında adliye zabıt katibi olmak üzere yaklaşık 60 bin yardımcı yargı personeline hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim verilmesi planlanmaktadır."

Eğitim merkezinde ilk eğitime 3 Nisan'da başlayacaklarını ifade eden Kurçanli, "Bu yıl itibarıyla yaklaşık 5 bin personele hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim verilmesi planlanmaktadır. Eğitim merkezi tam kapasite ile çalışmaya başladığında ise yaklaşık 10 bin yardımcı yargı personeline hizmet sunmayı hedeflemekteyiz. Kursiyerlerimizi adalet hizmetini daha çok etkin, hızlı ve kaliteli sunumu noktasında motivasyona yönelik eğitime tabi tutmayı amaçlamaktayız." diye konuştu.

Kurçanli, daha sonra başkan yardımcısı Mustafa Özden ile basın mensuplarına eğitim merkezini gezdirerek bilgi verdi.