16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

"Yaşam tüneli"nde trafik eğitimi

"Yaşam tüneli"nde trafik eğitimi - Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik kazalarının azaltılması için yürütülen proje kapsamında Kütahya'da bazı sürücü ve yolculara "yaşam tüneli" adı verilen çadırda polislerce trafik kuralları konusunda bilgilendirme yapıldı - Vali Ahmet Hamdi Nayir: - "Emniyet kemeri uygulaması, hız şartlarına uyulması, yorulmuş sürücülerin dinlendirilmesiyle birçok ölümün önüne geçebiliriz.

10.10.2018 - 15:36
Burada kurulan yaşam çadırımız buna hizmet verecek”

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da yapılan uygulamada "yaşam tüneli" adı verilen çadıra davet edilen bazı sürücü ve yolculara polislerce trafik kuralları konusunda bilgi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) koordinesinde çeşitli kentlerde, trafik kazalarının azaltılması için yürütülen proje kapsamında Kütahya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Kütahya-Eskişehir karayolunda uygulama gerçekleştirildi.

Denetimlerde trafikte kural ihlali yapan sürücülerin yanı sıra cep telefonu kullanan ve emniyet kemeri takmadıkları tespit edilen yolcular, karayolu kenarında oluşturulup "yaşam tüneli" adı verilen çadıra davet edildi.

Sürücü ve yolculara burada polislerce olası trafik kazaları, kurallara uymamaları halinde karşılaşabilecekleri olumsuzluklar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yaşam çadırını ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'nın birçok şehrin geçiş kavşağında bulunduğunu, kentte trafikle ilgili ayrıca tedbirler alındığını belirtti.

Türkiye'nin, bütün ülkelerde olduğu gibi en büyük problemlerden birinin trafik olduğunu dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Nüfus ve araç sayısında yaşanan artış trafik kazalarının sayılarını da artırıyor. Ama alınan önlemler ve bölünmüş yollara kavuşmamızla ölümlü trafik kazaları sayısında azalma var. 2008'lerde, kaza mahallinde yaşanan ölüm vakaları 4 bin 500'lerden 3 bin 500'lere düştü. Bu ölümler alınan tedbirlerle önlenebilir. Emniyet kemeri uygulaması, hız şartlarına uyulması, yorulmuş sürücülerin dinlendirilmesiyle birçok ölümün önüne geçebiliriz. Burada kurulan yaşam çadırımız buna hizmet verecek. Buradan geçen sürücülere, trafikte yapılmış hataların ve eğer kurallara uymuşsa nasıl bir durumdan kurtulduklarının sonuçları gerçek hayattan kesitlerle gösteriliyor. Temennimiz bu eğitimlerin bir farkındalık oluşturması. İnsanlarımızın trafik kazalarındaki kaybını en aza indirmek. Arkadaşlarımızın gayreti de bu. Burada verilen eğitimin aile eğitimine dönüşmesini ve bütün fertlerimize yaygınlaşmasını arzu ediyoruz."