19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yaşayan Diller Enstitüsünde yabancı uyruklu ilk mezun

Yaşayan Diller Enstitüsünde yabancı uyruklu ilk mezun BİNGÖL (AA) - Bingöl Üniversitesi (BÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü, yabancı uyruklu ilk yüksek lisans mezununu verdi.

10.02.2017 - 17:24

Kürt Dili ve Edebiyat Bölümü yüksek lisans öğrencisi Iraklı Hawkar Jameel Mohammed Jamar, "Oskar Mann'ın Mem u Zin Destanı ile Ebdurrehim Rehmi Hekari'nin Meme Alan Tiyatrosundaki Anlatımsal Yapı" çalışması ile tez savunmasında başarılı bulunarak mezun oldu.

BÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başta olmak üzere Suriye'den, İran'dan ve diğer Orta Doğu ülkelerinden öğrencilerin lisansüstü eğitimi almak üzere Bingöl'e geldiğini söyledi.

Enstitüde ilk yabancı mezun vermenin sevincini yaşadıklarını aktaran Çiftçi, şu değerlendirmede bulundu:

"Şüphesiz eğitim ve öğretimle ilgili bu ilişkiler hem ülkemiz hem de adı geçen ülkelerin halkları arasında daha sıcak ilişkilerin gelişmesine, bu halkların birbirlerini yakından tanımasına, aralarındaki tarihsel ve kültürel bağların güçlenmesine zemin hazırlayacaktır."

Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Başaran da Jamar'ı tebrik ederek, "Ülkemiz ile bölge ülkeleri arasındaki bu ilmi ve akademik ilişkilerin bölge halklarının huzur ve refahına vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.