19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaşam mücadelesi veriyor

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaşam mücadelesi veriyor - Niğde'de, yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 77 yaşındaki kişi, yoğun bakım ünitesinde 5 gündür yaşam mücadelesi veriyor - Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan kazada, yaşlı adamın yanındaki bir gencin ise otomobili son anda fark ederek kazayı kıl payı atlattığı görülüyor - Yaşı adamın oğlu Varol: - "Benim anlamadığım, kurallara uygun şekilde yaya yolundan geçen birine kurallara uymayarak yaya geçidinde, şehir içi hız sınırlarını aşarak çarpan birinin, babam can çekişirken denetimli serbestlik yasasına istinaden dışarıda gezmesi" NİĞDE (AA) - Niğde'de, geçen hafta sonu yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 77 yaşındaki kişi, yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor.

22.02.2017 - 16:46

Terminal Caddesi'nde 18 Şubat'ta yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Latif Varol'a, yayalara yol vermek için yavaşlayan bir aracı sağdan sollamaya çalışan Emrah Y. yönetimindeki 51 HV 732 plakalı otomobil çarptı.

Çapmanın etkisiyle yere düşen Varol, Emrah Y. tarafından Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan Varol, 5 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Caddedeki bir iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedilen kazada, otomobilin yaya geçidinden geçen Varol'a çarpması ve bir gencin otomobili son anda fark ederek kazayı kıl payı atlatması da görülüyor.

- Varol'un oğlundan tepki

Yaşlı adamın oğlu Mehmet Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamera görüntülerinin tekrar incelenmesini isteyerek, "Benim anlamadığım, kurallara uygun şekilde yaya yolundan geçen birine kurallara uymayarak yaya geçidinde, şehir içi hız sınırlarını aşarak çarpan birinin, babam can çekişirken denetimli serbestlik yasasına istinaden dışarıda gezmesi. Üstelik bariz bir şekilde suçlu olduğunu bilmemize rağmen, dışarıda olması vicdanları yaralıyor. Öndeki araç yol vermek için duruyor, o öndeki aracın sağından geçmeye çalışırken yaya yolundan geçen babama çarpıyor. Görüntüler izlendiğinde herkes kendi vicdanıyla karar verecektir." diye konuştu.

Babasının makineye bağlı şekilde yaşadığını dile getiren Varol, "Herkes trafiğe çıkıyor, araç sürüyoruz, hatalar yanlışlar olabilir ama bu bir yanlışlık değil." dedi.