28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Yelken: 100. Yıl Atatürk Kupası Optimist Yarışları

- Optimist genel kategorisinde İstanbul Yelken Kulübünden Yiğit Özbaşoğlu birinci olduSAMSUN (AA) - Türkiye Yelken Federasyonunca (TYF) düzenlenen 100.

22.05.2019 - 15:11
Yıl Atatürk Kupası Optimist Yarışları sona erdi.

Samsun Yelken Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atatürk Kupası'nda optimist genel kategorisinde İstanbul Yelken Kulübünden Yiğit Özbaşoğlu birinci oldu.

Optimist kızlar kategorisinde Göztepe Kulübünden Medine Havva Tatlıcan birinciliği elde ederken optimist junior genel kategorisinde Galatasaray Kulübünden Ali Poyraz Özdemir birinci sırada yer aldı.

Samsun Yelken Kulübünde düzenlenen ödül töreninde TYF Başkanı Özlem Akdurak, 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımını attığı yerde yüzlerce yelkenlinin aynı limana süzüldüğünü söyledi.

Akdurak, bunun büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sevgili yelkenciler en büyük teşekkürüm sizlere. Tütün İskelesi'nin bulunduğu limanı büyük bir gururla doldurdunuz. Eminim ki hayatınız boyunca bütün sevdiklerinize bu anınızı anlatacaksınız. Diyeceksiniz ki, 'Ben 100. yılda oradaydım, 100 yıl sonra Atam ile aynı sulardaydım ve 19 Mayıs bağımsızlık ruhunu bir kez daha yaşadım.' 19 Mayıs bağımsızlık ruhu şu demek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün halkımızın desteğini alarak bütün dünyaya kafa tutması demek. Bu 1919 yılında savaşarak oldu ama bugün dünyaya kafa tutmak sporumuzda, sanatımızda, akademik hayatımızda, bilimimizde, bayrağımızı göklere çıkararak oluyor. Dolayısıyla sizlerin sayenizde bizim içimizde yeşerttiğimiz ümitlerle biz yarınlara güvenle bakmaya devam ediyoruz."

Konuşmaların ardından derece elde eden yelkencilere ödülleri verildi.

Muhabir : İlyas Gün
Yayınlayan : Mehmet Sevinç