29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Yelken: CFM-BAYK Kış Trofesi

Yelken: CFM-BAYK Kış Trofesi - 3.

25.02.2017 - 20:00
ayak yarışları Bodrum'da başladı


MUĞLA (AA) - CFM-BAYK Kış Trofesi 3. ayak yarışları Bodrum'da başladı.

Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen yarışlara, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 46 tekne ile yaklaşık 400 sporcu katıldı.

IRC-A, IRC-B ve destek olmak üzere 3 ayrı sınıfta, 8 ayrı grup olarak yapılan yarışlarda sporcular farklı mesafelerde mücadele etti. Saatteki hızı 30 kilometreyi bulan rüzgarlı havada gerçekleşen mücadelede, destek sınıfı teknelerin ekibi yaklaşık 15 millik Bodrum-Kargı Adası-Çelebi Adası-Bodrum rotasında yarıştı.

Karaada önlerinde kurulan parkurda şamandıra rotada yarışan IRC-A sınıfı teknelerin ekibi yaklaşık 11 mil, IRC-B sınıfı teknelerin ekibi ise 7,5 millik mücadelede yer aldı.

Yarışlar için önlem alan Bodrum Sahil Güvenlik ve Bodrum Deniz Kurtarma ekipleri, dümen teli kopması sonucu yarıştan çekilmek zorunda kalan bir teknenin ekibine yardımcı oldu.

İkinci ayak yarışlarında IRC-A 0'da "Arkas-Flying Box" isimli teknenin ekibi birinci oldu. Diğer gruplarda ise IRC-A 1'de "Define", IRC-A 2'de "Marina Vista Keyif 60", IRC-A 3'te "Aurora X", IRC-A 4'te "Layd Sun", IRC- B 1'de "Zagun", IRC- B 2'de "Blues 1 - Çorlu Sailing Team", destek sınıfında ise "Ar-ya" isimli teknelerin birinci olduğu açıklandı.

CFM-BAYK Kış Trofesi 3. ayak yarışları yarın sona erecek.