28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Yer Altından Doğan Umut Işığı" Projesi

"Yer Altından Doğan Umut Işığı" Projesi - "Yer Altından Doğan Umut Işığı" Projesi kapsamında 100 maden şehidi ailesine yardım yapıldı - Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu: - "İçişleri Bakanlığımız Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan proje, yer altında bir umut ışığı doğurdu.

9.12.2017 - 17:33
Bu kapsamda maden şehitlerimizin yakınlarına alınan hediyelerini veriyoruz"

ZONGULDAK (AA) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ile Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen "Yer Altından Doğan Umut Işığı" projesi kapsamında 100 maden şehidi ailesine yardım yapıldı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçe merkezindeki dernek binasında düzenlenen törende, şehit maden işçilerinin ailelerinin acısını paylaştıklarını belirtti.

"Kader onları bizden alırken, onların yakınları olan sizleri de devletimize, milletimize emanet etti." diyen Madenoğlu, derneğin önemli çalışmalara imza atarak şehit madencilerin ailelerini birlik ve beraberlik içinde tuttuğunu aktardı.

Madenoğlu, şöyle devam etti:

"Burada görev yaptığım süre içerisinde gördüğüm kadarıyla dernek üyelerini yan yana getirerek, maddi ve manevi desteğini ortaya koyuyor. İçişleri Bakanlığımız Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan proje, yer altında bir umut ışığı doğurdu. Bu kapsamda maden şehitlerimizin yakınlarına alınan hediyelerini veriyoruz. Hayırlı olsun. Biz devlet olarak her işinizde yanınızdayız. Projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit de projeye 94 bin lira kaynak aktarıldığını ifade etti.

Sadece kentte değil, çeşitli illerdeki maden şehitlerinin yakınlarının da dernek üyesi olduğunu hatırlatan Yiğit, "Zonguldak ve diğer illerdeki maden şehitlerinin yakınlarından oluşan 100 kişiye kırtasiye, giyim ve eğitici oyuncaklardan oluşan hediyelerimizi dağıtıyoruz. Şehit maden işçilerinin çocukları olarak İçişleri Bakanlığımıza, Zonguldak Valiliğine ve Ereğli Kaymakamlığına desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yardımlar dağıtıldığı sırada şehit maden işçilerinin yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.