24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

"Yeşil Iğdır" için kışın da fidan diktiler

"Yeşil Iğdır" için kışın da fidan diktiler - Öğrenciler "Doğu'nun Çukurovası" olarak nitelendirilen kentin yeşillendirilmesi amacıyla Orman İşletme Müdürlüğünce başlatılan fidan dikimi kampanyasına destek oldu - Iğdır Orman İşletme Müdürü Tazegün: - "Bu kampanyada amacımız 'Yeşil Iğdır' olarak anılan Iğdır'ımızı adına yakışır konumuna getirerek yeşillendirmek" IĞDIR (AA) - Iğdır'da bir araya gelen öğrenciler, "Doğu'nun Çukurovası" olarak nitelendirilen kentin yeşillendirilmesi amacıyla başlatılan kampanyaya destek için fidan dikti.

20.12.2017 - 12:53

Iğdır Orman İşletme Müdürlüğünce, kentin yeşillendirilmesi amacıyla bir süre önce başlatılan fidan dikimi kampanyasıyla bu sezon yaklaşık 900 bin badem tohumunun yanı sıra çeşitli türde 75 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Kampanyaya destek olmak için bir araya gelen öğrenciler de Iğdır Kent Ormanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilerek çok sayıda fidan dikti.

Okul ve cami bahçeleri ile yol kenarlarına dikilen fidanlarla kentin daha yeşil bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.

Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak havaların sıcak geçmesini fırsat bilerek öğrencilerle fidan diktiklerini söyledi.

Çevre illerde kar ve soğuk hava hakimken Iğdır'da havaların fidan dikimine müsait olduğunu anlatan Tazegün sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu güneşli günlerde fidan dikimine devam ediyoruz. Bu yıl, 900 bin badem tohumu ektik, değişik türlerde 75 bin fidanı okul ve cami bahçelerinde, mezarlıklarda ve yol kenarlarına diktik. Kampanyanın devamında da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na fidan diktik."

- "Kampanyada amacımız Iğdır'ı yeşillendirmek"

Tazegün, kenti yeşillendirmek istediklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kampanyada amacımız 'Yeşil Iğdır' olarak anılan Iğdır'ımızı adına yakışır konumuna getirerek yeşillendirmek. Bu faaliyete öğrencilerimizi de dahil ediyoruz çünkü gelecek nesillerimize orman sevgisini aşılamak istiyoruz. Okullarda da öğrencilere orman sevgisini anlatıp fidan dikimi hakkında bilgiler veriyoruz. Bu çalışmalarda hem okul bahçelerini ağaçlandırıyor hem de orman ve ağacın faydalarını gelecek nesillerimize uygulamalı olarak aktarıyoruz."

- "Ağacın insan için ne kadar yararlı olduğunun öğrendim"

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerinden Suna Kaya da "Buraya fidan dikmek için geldik. Böylesi etkinlikler bizleri mutlu ediyor." dedi.

Ağacın önemine işaret eden Kaya, "Ağaç bizim yaşam kaynağımız, bizlere oksijen veriyor. Bu etkinlikle ağacın bizlere defter kalem olarak geri döndüğünü öğrendim. Ağacın insan için doğumdan ölüme kadar yararlı olduğunun öğrendim. Ağaç doğduğumuzda beşiğimiz oluyor, ölünce tabutumuz oluyor." diye konuştu.

125. yıl Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Nur Gültekin de ağacın insan yaşamı için önemine dikkati çekerek, "Ağaçlar olmazsa nefes alamayız. Bu nedenle ağaç diktiğim için çok mutluyum. Bu benim ilk deneyimim. Zaten hep söyleniyor hayatınızda bir kez de olsa ağaç dikin" diye. Bu deneyimi yaşadığımız için çok mutluyuz." ifadesini kullandı.