29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Yetim Vakfı'ndan "Sosyal Hizmet El Rehberi"

Yetim Vakfı'ndan "Sosyal Hizmet El Rehberi" - İstanbul'da ikamet edenlerin yararlanacağı el rehberi, erzaktan kıyafet yardımına, çeyiz yardımından eğitim yardımına, engellilere yönelik ulaşım ve sağlık hizmetlerinden çocuklara yönelik rehberlik hizmetine ve ücretsiz kreşlere kadar birçok konuda detaylı bilgi içeriyorİSTANBUL (AA) - Yetim Vakfı, İstanbul'da ikamet edenlerin yararlanacağı "Sosyal Hizmet El Rehberi"ni yayınladı.

4.12.2017 - 12:48

Vakıftan yapılan açıklamaya göre rehber, talep edilen sosyal hizmetleri ve diğer resmi sosyal hizmet haklarını anlatıyor.

Rehber, İstanbul geneline hitap edecek, sivil toplum kuruluşları eliyle hazırlanan "ilk" rehber olma özelliğini taşıyor.

"Ayni", "nakdi", "engelli" ile "eğitim ve rehberlik" başlıklarıyla 4 ana hizmet alanı bulunan rehber, erzaktan kıyafet yardımına, çeyiz yardımından eğitim yardımına, engellilere yönelik ulaşım ve sağlık hizmetlerinden çocuklara yönelik rehberlik hizmetine ve ücretsiz kreşlere kadar birçok konuda detaylı bilgi içeriyor.

Çalışmanın amacı, vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarından yararlanabileceği hakları nereden, nasıl ve hangi koşullarda alabileceğine dair bilgi vermek, talep edilen yardım ile ilgili kurumla temas kurmasını sağlamak.

Sosyal Hizmet El Rehberi'ne, "http://yetimvakfi.org/wp-content/uploads/2017/12/Sosyal-Hizmet-El-Rehberi.pdf" linkinden ulaşılabilir.