28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Yoksul çocuklara "bayramlık" için seferber oldular

Yoksul çocuklara "bayramlık" için seferber oldular - Nevşehir'de, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet temin etmek için "Her çocuk bayramlık ister" sloganıyla sosyal medya üzerinden kampanya başlatan gençler, dükkan dükkan dolaşıp yardım topluyor - Projenin mimarlarından Çiftçi: - "Ben de yetimim.

20.06.2017 - 11:17
Daha önce bir abi bana böyle bir bayramlık elbise hediye etmişti, çok etkilenmiştim. Arkadaşlarımla beraber bu konu üzerinde düşündük ve hep beraber bir yola çıktık"

NEVŞEHİR (AA) - BEHÇET ALKAN / BİLAL ALTIOK - Nevşehir'de bir grup genç, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet alabilmek için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinden yeni mezun olan öğrenciler, yaklaşan Ramazan Bayramında muhtaç ailelerin çocuklarının bayramlık sevinci yaşayabilmeleri için bir araya geldi.

"Her çocuk bayramlık ister" sloganıyla sosyal medya üzerinden kampanya başlatan gençler, kentteki esnafı tek tek ziyaret edip kampanyalarını anlattı. Esnaftan temin edilen yeni kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaştıran yardımsever gençler, şu ana kadar hayırseverlerin desteğiyle 45 çocuğa bayramlık sevinci yaşattı.

Projenin mimarlarından Ömer Osman Çiftçi (18), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de yetim olduğunu, çocukluğunda arife gecesinde bayramlık kıyafetlere sarılarak uyuduğunu anlattı.

Muhtaç çocukların bayrama yeni kıyafetlerle girmesine vesile olabilmek için arkadaşlarıyla karar aldıklarını belirten Çiftçi, ilk zamanlar birkaç çocuğu giydirmeyi amaçladıklarını ancak zaman içinde sayının yükseldiğini kaydetti.

Bayramda yeni kıyafet giymenin çocuklar için mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Çiftçi, şunları söyledi:

"Ben de yetimim. Daha önce bir abi bana böyle bir bayramlık elbise hediye etmişti, çok etkilenmiştim. Arkadaşlarımla beraber bu konu üzerinde düşündük ve hep beraber bir yola çıktık. Arkadaşlarımla önce üç dört çocuk giydirmeyi düşünürken bugün elhamdülillah gerçekten yardıma ihtiyacı olan 45 çocuğa ulaştık. Bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Küçükken bir gün önceden bayramlıklar başucumuzda durur, bayram namazına giderken giyerdik. Herkesin üzerinde güzel bir elbise olur. Bayramlık gerçekten çocuklar üzerinde farklı bir psikolojik etkiye sahip. Bu bayram bizim ulaşabildiğimiz ihtiyaç sahibi çocukların boyunları bükük kalmasın diye bu yardım kampanyasını başlattık."

- Kampanya sosyal medya üzerinden başladı

Yardım kampanyasını sürdüren gençlerden Abdullah Polat (18) ise bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sevindirmek amacıyla arkadaşlar arasında para toplamayı düşündüklerini, akabinde ise kendilerini geniş katılımlı bir kampanyanın içinde bulduklarını kaydetti.

Kampanyaya katılan gençlerin çeşitli fikirler ortaya sürerek çalışmaya başladıklarını aktaran Polat, konuyla ilgili yaptıkları afişi sosyal medya hesaplarında paylaşmalarının ardından hayırseverlerden mesajlar aldıklarını, bu sayede daha çok çocuğu sevindirdiklerini ifade etti.

Polat, "Karınca kararınca ne yapabiliriz diye düşündük. Sonra kendi aramızda para toplayalım, gücümüz ne kadara yetiyorsa alalım dedik. Afiş yapıp sosyal medyada paylaşınca Nevşehir’de bayağı duyuldu. Daha sonra arkadaş çevremizden ve başka kişilerden mesajlar gelmeye başladı. Onlar da bize yardımlarını ulaştırdı. Biz de kendi topladığımız paraları kattık ve şu an 45 kişiye ulaştık." diye konuştu.

Mehmet Dinç (18) de kampanyayı duyan hayırseverlerin kendilerine ulaşmaya devam ettiklerini, kentte ikamet eden ve bayramlık kıyafet özlemi çeken daha fazla çocuğa hediyelerini arife gününe kadar ulaştırabilmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Dinç, "Bayramlıkları çocuklara götürdüğümüz an anlatılamaz, yaşamak lazım. O çocukları öyle mutlu görünce içimizden havalara uçmak geliyor. Bu güzellikleri ve güzel anları bize yaşattığı için Rabbime şükürler olsun." ifadelerini kullandı.