18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yol kapanınca hastaneye Gürcistan üzerinden kaldırıldı

Yol kapanınca hastaneye Gürcistan üzerinden kaldırıldı - Artvin'in Borçka ilçesinde yolu kar nedeniyle kapalı Camili köyünde rahatsızlanan muhtar, Hopa'ya Gürcistan üzerinden getirildi - Muhtar Gülbin: - "Yol geçit vermeyince devlet büyüklerimizin girişimleriyle Türkiye'deki hastaneye Gürcistan toprakları üzerinden yaklaşık 8 saatte ulaştık.

14.12.2016 - 11:37
Devletimizden Allah razı olsun"

ARTVİN (AA) - Borçka ilçesinde yolu kar nedeniyle kapanan Camili köyünde rahatsızlanan muhtar, iki ülke arasındaki protokol çerçevesinde, Gürcistan toprakları üzerinden Hopa'ya getirilerek hastaneye kaldırıldı.

Kar nedeniyle yolu yaklaşık 6 ay kapanan Gürcistan sınırındaki Camili bölgesinin, Camili köyü muhtarı Altan Gülbin (37), tedavi gördüğü ilik kanseri dolayısıyla sabaha karşı ağrılarının artması üzerine, yakınları tarafından köyde hizmet veren 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna getirildi.

Görevli personel, hastanın bir an önce Hopa Devlet Hastanesi'ne gönderilmesine karar verip İl Sağlık Müdürlüğünden yardım istedi.

Konu hakkında bilgilendirilen Vali Ömer Doğanay, telefonla aradığı Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek’e, Gürcistan ile protokol yapılarak hastanın kısa sürede bu ülke toprakları üzerinden Sarp Sınır Kapısı'na, buradan da Hopa Devlet Hastanesine ulaştırılması talimatını verdi.

Bunun üzerine Kaymakam Örnek, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu ile irtibata geçti. Yapılan görüşmeler sonucu Gürcistan ile önceden yapılan protokol kapsamında hastanın Gürcistan üzerinden Türkiye'ye geçişine izin verildi.

Camili 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri eşliğinde yaya olarak yaklaşık 2 saatlik yolculuk sonucu Gürcistan sınırındaki askeri karakola getirilen Gülbin, buradaki protokol işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'den gelen 112 Acil ambulansı ekibince Gürcistan'ın Chuneti köyünden alındı.

Ambulansla Batum üzerinden Sarp Sınır Kapısı'na ulaştırılan Gülbin, tedavi için Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gülbin, yapılan ilk müdahale sonrası Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Muhtar Gülbin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 yıldır ilik kanseri tedavisi gördüğünü belirterek, dayanılmaz ağrılarının başlaması üzerine sağlık ekiplerine başvurduğunu anlattı.

Her kış bölgeye yoğun kar yağdığını ve köy yollarının 6 ay kapandığını dile getiren Gülbin, "Acilen hastaneye gitmem gerekiyordu ancak ilçeye ulaşımı sağlayan yolumuz kardan dolayı kapandı. Yol geçit vermeyince devlet büyüklerimizin girişimleriyle Türkiye'deki hastaneye Gürcistan toprakları üzerinden yaklaşık 8 saatte ulaştık. Devletimizden Allah razı olsun." dedi.

Camili bölgesine erken kar yağdığını aktaran Gülbin, şunları kaydetti:

"Karayolları ekipleri yolları sürekli ulaşıma açık tutmak için gece gündüz demeden büyük bir risk altına çalışıyor. Her yıl kış mevsiminde kardan dolayı bölge halkı büyük sıkıntı çekiyor. Bir an önce köyümüzden ilçeye ulaşabilmek için tünel yapılmasını istiyoruz. Devletimiz sağ olsun, kapanan yolları açıyor ancak zaman zaman çığ ve heyelandan dolayı yolda çalışma yapılamıyor."

Öte yandan, Gülbin geçen kış da benzer bir rahatsızlık geçirmiş ve aynı yöntemle Gürcistan üzerinden hastaneye kaldırılmıştı.