29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Yozgat POMEM'de mezuniyet töreni

Yozgat POMEM'de mezuniyet töreni - Bin 100 polis adayı, yemin edip diploma aldıYOZGAT (AA) - Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) bin 100 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

19.03.2017 - 14:57

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eğitimle daha ileriye gittiğini, üniversite mezunu polislerin halkın güvenini sağlamada önemli bir işlevi olacağını söyledi.

Mezun olan polislerin, güzel sanatlar alanında da donanımlı olduğunu vurgulayan Yurtnaç, devletin gücünü de suçluya gösterecek şekilde eğitildiklerini kaydetti.

Yeni mezun polislere seslenen Yurtnaç, "Sevgili gençler, hukukun üstünlüğü prensibini aklınızdan çıkarmayacaksınız. Hukukun üstünlüğü prensibi neydi, yasaların herkese eşit olarak uygulanmasıdır. Hizmet ettiğiniz halkın, anneniz, babanız, kardeşiniz olduğunu düşünün. Eğer böyle yaparsanız hiçbir zaman başarıdan, güzellikten uzak kalmazsınız. Hayat boyu millete devlete hizmet edersiniz." diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da mezun polislere başarı diledi.

POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu ise Yozgat POMEM'in 1997 yılında kurulduğunu anımsatarak, "Okulumuz kurulduğu yıldan bu yana emniyet teşkilatına sayıları 10 binleri bulan ülkesinin bölünmez bütünlüğüne inanan, gözünü kırpmadan ülkesi, bayrağı, devleti için şehit olan polis memurları yetiştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de yetiştirecektir." ifadelerini kullandı.

Kütükoğlu, Yozgat POMEM'de 4 aylık eğitimlerini tamamlayan 18. dönem bin 100 vatan evladını mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra dereceye giren 10 öğrenci ödüllendirildi.

Yemin eden polis adayları, kep fırlatıp kucaklaşarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

POMEM'de düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, sivil toplum örgüt temsilcileri ve öğrencilerin aileleri katıldı.