29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Yozgat Şehir Hastanesi bir yaşında

Yozgat Şehir Hastanesi bir yaşında - Hastanede bir yılda 800 bin hasta muayene edildi, 30 bin hastaya yataklı hizmet verildiYOZGAT (AA) - Türkiye'de şehir hastaneleri arasında hasta kabulüne ilk başlayan Yozgat Şehir Hastanesinde bir yılda 800 bin hasta muayene edildi.

17.01.2018 - 10:40

Hastanenin hizmet vermeye başlamasının birinci yılı dolayısıyla hastane konferans salonunda düzenlenen kutlama programında, bir yılda yapılan çalışmalar ve yaşananlar slaytlarla anlatıldı, pasta kesildi.

Kutlamanın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, gazetecilere, sağlıkta dönüşüm projesini gerçekleştiren Türkiye'nin, şehir hastanelerini de yaptığını ifade ederek "Kapalı alanı yaklaşık 140 bin metrekare, 475 yataklı, 140 doktor modüllü çok modern bir hastanemiz var. İlimize ve insanımıza hizmet veriyoruz." dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel de 14 Ocak 2017 itibariyle ilk hasta transferini geçekleştirdiklerini anımsatarak şöyle devam etti:

"Geriye baktığımızda bir yılda çok iş yapmışız. Önce 'Bu iş olacak mı?' deniyordu. Biz de bunu diyorduk aslında, nasıl yapacağız diye. Elimizde bir kitabı yoktu, şehir hastanesi nasıl idare edilir, nasıl kurgulanır ama hem kamu tarafından hem özel tarafından gayretli çalışan arkadaşlarımız sayesinde bir yılı doldurduk. Gururluyuz, mutluyuz.

Geçen bir yıl içerisinde 421 bin nüfusu olan Yozgat'ta yaklaşık 800 bin muayene yapmışız, yani bütün Yozgat’ı iki kere muayene etmişiz. 30 bin civarında hastamızı yatırarak tedavi etmişiz. 18 bin de küçüklü büyüklü ameliyat yapmışız. Şehir hastaneleri projelerini gündeme getiren, bunun hayalini kuran büyüklerimizin hayalleri gerçekleşti. Bugün artık şehir hastaneleri Türkiye’de sağlık hizmetinin ağırlığını devralmaya hazırdır. İnşallah gün geçtikçe daha iyi noktalara geleceğiz. Kalitemizi daha da iyi ispat edeceğiz."

Yoğun bakım hemşiresi Aynur Koçak da daha önce 5-6 hastaya bir hemşirenin baktığını, ellerinde sedye ile hasta transfer ettiklerini anlatarak Şimdi aynı binanın içinde telefon ediyorsun, taşıma istiyorsun, oda desteği istiyorsunuz, yardımcı geliyor. 'Alo' diyorsun eczaneden ilaçları geliyor, 24 saat doktor başında, hastaya göre hemşiresi ve elamanı var." diye konuştu.

Hastanede yakını tedavi gören Oğuz Çetin de başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hastaneyi Yozgat'a kazandıranlara teşekkür etti.

Çetin, "Konfor, her şey çok mükemmel, tertemiz, pırıl pırıl bir hastane. Yozgat Şehir Hastanesini çok methettikleri için Kırıkkale'den buraya geldik. Bu sabah ameliyatımız oldu, çok güzel hizmet bulduk. Teşekkür ediyorum bütün personeline." değerlendirmesini yaptı.