29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Yozgat'ta şehit ailelerine ve gazilere yemek verildi

Yozgat'ta şehit ailelerine ve gazilere yemek verildi - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için yemek organize edildiYOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bütün şehit ailelerine ve gazilere yemek programı düzenledi.

14.07.2017 - 22:00

Vali Konağı bahçesinde verilen yemek sonrası gazetecilere açıklama yapan Yurtnaç, geçen sene bu zamanlar çok tehlikeli bir günün arifesinde olduklarını söyledi.

Vali Yurtnaç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetler yaptıklarını belirterek, "Bu etkinliklerimizden bir tanesi de bugün akşam şehit ailelerimize vali konağı bahçesinde yemek verdik. Bu konutun kiracısı biziz ama burası devletin, milletin yeri. Dolayısıyla zaman içerisinde şehit ailelerine ve toplumun belirli kesimlerine buraları açacağız. Burada beraber onlarla hasbihal edeceğiz. Şehitlerimizi özellikle önceliyoruz." dedi.

Türkiye'ye 15 Temmuz'da çok büyük ihanet edildiğini dile getiren Kemal Yurtnaç, bu ihaneti unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Şehit ailelerinin yanında olacaklarını, onların çocuklarını en iyi şekilde yetiştireceklerini aktaran Yurtnaç, "Vatana, millete hayırlı bir evlat olmalarıyla ilgili gerekli her türlü desteği vereceğiz. Tabii bu insanların acıları var, acılar da paylaşınca azalır. Burada devlet kurumunda çalışan amirler var, siyasi parti il başkanları var, sivil toplum kuruluşu başkanları var, yetkililer var. Şehit ailelerimizle geldik, birlikte onlarla beraber güzel bir akşam geçirdik. Allah bu millete, devlete bir daha böyle acı günler yaşatmasın. Allah devlete, millete zeval vermesin." diye konuştu.

Şehit babası Yetiş Peker de devletin her daim yanlarında olduğunu dile getirerek, "Vatanımız sağ olsun. Ne diyelim, ciğerimiz yanıyor. Allah razı olsun, devletimiz her daim yanımızda. Her zaman bu devlet bizim yanımızda oldu. Çok sağ olsunlar, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan, Valimiz Kemal Yurtnaç'tan, Alay Komutanımızdan, hepsinden de Allah razı olsun, yanımızdalar. Bu devleti biz böyle yanımızda güçlü hissettiğimiz sürece bu ülkeyi kimse yıkamayacak. Bu vatanı kimse bölemeyecek." ifadelerini kullandı.