19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yün yıkayan genç kızın Murat Nehri'nde kaybolması

Yün yıkayan genç kızın Murat Nehri'nde kaybolması - Dalgıçlar, nehirde yaptıkları aramada genç kızın cansız bedenine ulaştıMUŞ (AA) - Muş'ta çeyiz için aldığı yünü Murat Nehri'nde yıkarken akıntıya kapılıp kaybolan genç kızın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından bulundu.

3.08.2017 - 17:53

Yün yıkamak için girdiği nehirde akıntıya kapılarak kaybolan Kübra Tokzun'u (22) arama çalışmalarına AFAD, Van ve Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelen dalgıç ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Dalgıçlar derinliğin yer yer 20 metreyi bulduğu nehirde ulaştıkları Tokzun'un cansız bedenini sudan çıkardı.

Tokzun'un cesedi Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Köylülerden Mehmet Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yıl önce nişanlanan Tokzun'un bir ay sonrası için evlilik hazırlığı yaptığını söyledi.

Tokzun'a ulaşmak için kendilerinin de büyük çaba gösterdiğini anlatan Arslan, "Birkaç sene önce benzer bir olay olmuştu. İnekleri suya bırakmıştık ve ceset bulunmuştu. Bu sefer de suyu dalgalandırmak için inekleri suya bıraktık. Ama cesedi bulamadık." diye konuştu.

- Olay

Merkeze bağlı Muratgören köyünde yaşayan Kübra Tokzun (22) ile kuzeni Değer Tokzun, çeyiz için alınan yünleri yıkamak için yakınlarıyla Murat Nehri kıyısına gelmiş, iki genç kız nehirde yünleri yıkadıkları sırada akıntıya kapılarak gözden kaybolmuştu.

Genç kızların yakınları nehre girerek Değer Tokzun'u sudan çıkarmış, Kübra Tokzun için arama çalışması başlatılmıştı.