28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Yurtta kış

Yurtta kış - Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta 295 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyorMALATYA (AA) - Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta, kar yağışı nedeniyle kırsaldaki 295 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

7.01.2019 - 10:40

Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, Pütürge'de 33, Akçadağ'da 15, Doğanyol ve Battalgazi'de 6'şar, Hekimhan'da 5, Kuluncak ve Darende'de 4'er, Kale'de 3 ve Yeşilyurt ilçesinde ise 1 mahallenin yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ulaşım sağlanamayan 77 mahallenin toplam bin 70 kilometrelik yolunun açılması için 28 ekip, çok sayıda iş makinesiyle çalışma yürütüyor.

- Adıyaman

Adıyaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 165 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı ve Sincik ilçelerinde 59 köy ile 106 mezraya ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, yaklaşık 70 kişilik ekibin 8 greyder, 6 dozer, 8 kepçe ve 10 kamyonla çalıştığını bildirdi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Göksun ve Afşin ilçelerinde, kar yağışı dolayısıyla 53 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Valilikten yapılan açıklamada, Göksun ilçesinde 47, Afşin ilçesinde ise 6 mahallenin yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle kapandığı belirtildi.

Açıklamada, karla mücadele çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.


Muhabir : Volkan Kaşik,Kemal Karagöz,Ersoy Sevinç
Yayınlayan : Selma Bıyıklı Adabaş