25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Zeytin Dalı Harekatı şehitlerinin ismi dersliklerde yaşayacak

Zeytin Dalı Harekatı şehitlerinin ismi dersliklerde yaşayacak - Iğdır Gençlik Merkezi mensupları, kurumdaki oda ve dersliklere, harekatta şehit olanların isimlerini verdi IĞDIR (AA) - Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanların isimleri, Iğdır Gençlik Merkezi'ndeki derslik ve odalarda yaşatılacak.

31.01.2018 - 18:57

Iğdır Gençlik Merkezi'nde bir araya gelen kurumun müdürü Ahmet Karaca ile gençler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK-YPG ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerini, kurumdaki derslikleri ve çeşitli çalışmalar yaptıkları odalara verdi.

Karaca ve gençler, şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla yapılan uygulama çerçevesinde, şehitlerin isimlerini derslik ve kapılara yazdı.

Şehitler ve harekatın başarılı olması için katılımcılarca gençlik merkezinde şehitler için Kur'an-ı Kerim ile dualar da okundu.

Ahmet Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na manevi destek vermek ve şehitlerin adını yaşatmak için bu çalışmayı yaptıklarını anlattı.

Gençlik merkezindeki derslik ve odalara harekatta şehit olanların ismini verdiklerini vurgulayan Karaca, "Şehit askerimiz Üst Çavuş Musa Özalkan'ın adı verilen odada gönüllü gençler ile şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuduk, hatim indirdik. Fiziki olarak askerimizin yanlarında olmasak da manevi olarak yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istedik. Biz Iğdırlı gençler olarak her zaman ülkemizin ve askerimizin yanındayız. Eğer ihtiyaç duyulursa ne pahasına olursa olsun, orada olacağımızı belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Iğdır Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Cumhur Güneş de "Afrin'de şehit olan askerleri anmak ve hiçbir zaman unutmamak için Gençlik Merkezi kullanım alanları içerisindeki oda ve sınıflara şehitlerin isimlerini verdik. Şehitlerimiz unutmayacağız ve unutturmayacağız." diye konuştu.