19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Zeytin Dalı Harekatına Destek

Zeytin Dalı Harekatına Destek - Osmaniye Tabip Odası harekata destek açıklaması yaptı - Hatay'ın Yayladağı ilçesinde vatandaşlar askerler için tandır ekmeği pişirdi, Kırkhan ilçesinde camilere Türk bayrağı asıldı - Adana'da zabıta ekipleri, kent genelinde vatandaşlara Türk bayrağı dağıttıOSMANİYE (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere vatandaşların destekleri sürüyor.

31.01.2018 - 15:18

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya, yaptığı açıklamada, Türk askerinin, vatanın bölünmez bütünlüğüne sinsice göz dikmiş düşmanlara karşı onurlu bir mücadele verdiğini belirtti.

Kaya, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bizler bu şanlı ordunun yanında ve ulu davanın destekçisiyiz. Açık bir şekilde belirtmek isteriz ki bu duruşun polemiklere, saptırmalara, hainliklere fırsat yaratması söz konusu olamaz. Birlikte vatan ve millet birlikteliğimizle Türk ordusu zafere ulaşacaktır. Osmaniye Tabip Odasının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin meşru müdafaa hakkının tezahürü olan Zeytin Dalı Harekatı'na desteği mutlaktır."

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde de (OKÜ) Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla program düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Murat Türk, üniversite yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla başarılar elde ettiğini söyledi.

Mehmetçik'in yanında olduklarını göstermek istediklerini dile getiren Türk,"Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olmak için bugün buradayız. Tarih yazan kahraman ordumuz Zeytin Dalı Harekatı ile bu başarının son örneğini göstermektedir. Kahraman ordumuzun Allah'ın izniyle ve milletimizin desteğiyle zaferle yurda geri döneceklerine olan inancımız tamdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi yapıldı, Fetih Suresi okunarak dua edildi.

- Askerlere köy yumurtası ve tandır ekmeği

Yayladağı ilçesinde Sürütme Mahallesi sakinleri de harekata katılan askerler için tandır ekmeği pişirdi.

Mahalleden, köy yumurtası ve ayran da toplayan mahalleliler, gıda malzemelerini Yayladağı Kaymakamlığı aracılığıyla 3. Hudut Tabur Komutanlığına teslim etti.

Kaymakam Ömer Faruk Yüce, mahalleliye desteklerinden ötürü teşekkür etti.

- Sivil toplum kuruluşlarından harekata destek

Hatay'ın Hassa ilçesinde de Adana'dan gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri harekata destek açıklaması yaptı.

Sınırda grup adına açıklamada bulunan Adana Kamu Müteahhitleri (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek üzere geldiklerini söyledi.

Ulusal güvenliğin korunması amacıyla devletin aldığı kararın arkasında olduklarını ifade eden Karslıoğlu, her Türk insanı gibi kendilerinin de bu harekatı desteklediğini belirtti.

- Sınırdaki camilere Türk bayrağı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde de sınıra yakın camilere Türk bayrağı asıldı.

İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, AA muhabirine, harekata destek vermek için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Solmaz, camilerde Mehmetçik'e dua ettiklerini bildirdi.

- Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla başlattığı "Adana 1 Milyon Bayrak Asıyor" kampanyası kapsamında Türk bayrağı dağıtımını hızlandırmak için meydanlar, parklar ve ana caddelerde stantlar kurdu.

Zabıta ekipleri, stantları ziyaret eden vatandaşlara bayrak dağıttı.

Belediye ekipleri, Arif Nihat Asya'nın isminin verildiği Seyhan Nehri kıyısındaki müzenin de içinde yer aldığı parkta da 96 metrekarelik Türk bayrağını göndere çekti.