20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Zeytin Dalı Harekatı'na dualarla destek verdiler

Zeytin Dalı Harekatı'na dualarla destek verdiler - Elazığ'da, camilerde, TSK tarafından Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dualar edildi ELAZIĞ (AA) - Elazığ'daki tüm camilerde, TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Fetih süresi okundu, dualar edildi.

16.02.2018 - 15:29

Kentte başta İzzet Paşa Camisi olmak üzere camileri dolduranlar, cuma namazı öncesi Afrin'de terör gruplarına karşı mücadele eden Mehmetçik için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından yapılan dualara "amin" diyerek iştirak etti.

Cami cemaatinden Halis Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günün her anında, her dakikasında Afrin'de teröristlere karşı şanlı bir mücadele veren Mehmetçik'i düşündüklerini, onları andıklarını ve onlar için dua ettiklerini belirtti.

Türk askerinin tarih boyunca her savaştan, her mücadeleden alnının akıyla çıktığını ifade eden Güzel, "Her gün 5 vakit namazımızda Allah'a dua ediyoruz Mehmetçik'imizi muzaffer kılsın, terör belasından kurtulalım diye. Bizim güvenliğimiz için teröristlerle çarpışıyorlar. Elimizden şu an için dua etmek geliyor, inşallah muzaffer olurlar ve sağ salim yuvalarına dönerler." dedi.

Muhammet Kerem Doğan ise terörle mücadele eden Mehmetçik'in her daim yanında olduklarını aktararak şunları söyledi:

"Kendim de gönüllü askerlik için müracaat ettim. İnşallah Afrin'e de girip bütün sınırlarımızı terör pisliğinden temizleyeceğiz. Okunan ezanların, Kur'anların yüzü suyu hürmetine dualarda bulunuyoruz. Şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Askerlerimiz alnının akıyla bu mücadeleden çıkıp bütün sınır hatlarımızı terörden temizleyip ülkemizi refaha kavuşturacaktır. Buna inanıyoruz, dualarımız onlarla. Allah yar ve yardımcıları olsun."

Hasan Barunduk da ülkenin her ne kadar zorlu bir süreçten geçse de terör gruplarına karşı verilen mücadelenin birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendirdiğini belirterek "Allah ordumuzu muzaffer eylesin, şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. İnşallah sağ salim dönerler." diye konuştu.