29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışı ile destek

Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışı ile destek - Amasya ve Çankırı'da, TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kan bağışında bulunulduAMASYA/ÇANKIRI (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Amasya ve Çankırı'da kan bağışında bulunuldu.

7.02.2018 - 15:03

Yavuz Selim Meydanı'nda, "Bugün kanımızla gerekirse canımızla" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında Eğitim-Bir-Sen Amasya Şubesi üyeleri, Türk Kızılayının aracında kan verdi.

Eğitim-Bir Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik için kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirtti.

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı Türkiye'nin başlattığı harekatın emperyalizme karşı atılmış bir adım olduğunu ve sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Camcı, "Bizi terörle korkutmayı amaçlayanlar, engellemeye çalışanlar bilsinler ki ülkemizi bu alçaklara, kahpelere bırakmayacağız. Millet olarak bu toprakların mayasına güveniyoruz. Bir ve beraber olduğumuzu biliyoruz." dedi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen yapının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedeflediğinin bilincinde olduklarına işaret eden Camcı, "Dolayısıyla ülkemizin birliği ve beraberliği, güçlü bir ülke olmamız herkes için bir umuttur. Bu umudun korunması adına yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nı Eğitim-Bir Sen olarak destekliyor ve cephede savaşan askerlerimizin Allah yardımcıları olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

- Çankırı Adliyesi personeli de kan verdi

Çankırı Adliyesi personeli de TSK'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışında bulunarak destek verdi.

Türk Kızılayı tarafından adliye binasında oluşturulan kan bağışı biriminde sıraya giren çalışanlar, kan bağışında bulundu.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, burada yaptığı açıklamada, TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürecinde AFAD ve Türk Kızılayının koordineli olarak tedbir aldığını belirtti.

Azalan kan stoklarına yönelik yapılan çağrıya sessiz kalmadıklarını aktaran Çakmak, şunları söyledi:

"Başta kendim olmak üzere savcılarımız, hakimlerimiz ve tüm mesai arkadaşlarımız, kahraman ordumuzun Afrin başta olmak üzere vatanımızı savunmak için canını hiçe sayarak görev yaptığı tüm cephelerde yanında olduğumuzu bir nebze de olsa hissettirmek, kendilerine moral vermek için kan bağışında bulunduk."

Adliye çalışanlarından Kerim Cebesoy, Afrin'de operasyona kendilerinin de Çankırı'dan kan bağışıyla destek verdiklerini ifade etti.