28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışı ile destek

Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışı ile destek - Kırklareli'nde AFAD personeli, TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kan bağışında bulundu KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla kan bağışında bulundu.

20.02.2018 - 12:47

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda, "Bugün kanımızla gerekirse canımızla" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında AFAD personeli Türk Kızılayı tırında kan verdi.

AFAD Şube Müdürü Cengiz Şen, kan bağışının ardından yaptığı konuşmada, ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik için kan bağışı kampanyası başlattıklarını söyledi.

Mehmetçik'e sürekli dua ettiklerini belirten Şen, tüm vatandaşların da Mehmetçik'e sahip çıkmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Kan bağışı kampanyalarının devam edeceğini anlatan Şen, "Bizi terörle korkutmayı amaçlayanlar, engellemeye çalışanlar bilsinler ki ülkemizi bu alçaklara, kahpelere bırakmayacağız. Millet olarak bu toprakların mayasına güveniyoruz. Bir ve beraber olduğumuzu biliyoruz." diye konuştu.

Türk Kızılayı Lüleburgaz Kan Merkezinde görevli doktor Sencer Erşen de, kampanyalara büyük ilgi gösterildiğini ifade ederek, "Zeytin Dalı Harekatı'nda oluşabilecek herhangi bir kan ihtiyacını gidermek ve Türk Kızılayı'nın kan stoklarını arttırmak amacıyla kan bağışı kampanyası yaptık. Kampanyaya yoğun ilgi gösterildi ve ilgiden çok memnunuz. Türk Kızılayı, Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşu ve kan tedarikçisidir.'' dedi.