19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Zeytinköy'e Türküler Konseri

Zeytinköy'e Türküler Konseri - Konserde, 6 Eylül'de 64 evin yanmasına, çok sayıda hayvanın telef olmasına yol açan orman yangını sonrası Zeytinköy halkı için bestelenen, "Umut Ol Dünyama" isimli eser de seslendirildiMUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde, Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi ve MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünce, "Zeytinköy'e Türküler Konseri" düzenlendi.

9.12.2017 - 18:34

Programın açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, 6 Eylül'de Zeytinköy’de çıkan yangının ilk anından itibaren Belediyenin tüm imkanlarıyla Zeytinköy halkının yanında olduğunu söyledi.

Konserin Zeytinköy halkı için sorumluluk sahibi öğrenciler ve hocaları tarafından hazırlandığını belirten Güven, "Elbette ki afet sırasında yardımlaşmak çok önemli. Ancak sonrasında da bu etkinlikle Zeytinköy halkına moral ve motivasyon sağladıkları için öğrencilerimize ve Yrd. Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk hocamıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Menteşe Kent Konseyi Başkanı Bilgi Taşkıran ise çevre, tarih ve toplum bilinci kazanmış gençlerin yöreye umut olmak, Zeytinköylülere moral vermek için bu projeyi hazırladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri Zeytinköy halkı için hazırladıkları türküleri seslendirdi. Söylenen türkülere yöresel kıyafetleri ile Zeybekler de eşlik etti.

Konserin son bölümünde ise Yrd. Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk tarafından Zeytinköy halkı için bestelenen "Umut Ol Dünyama" isimli eser seslendirildi.

Program sonunda Güven tarafından Şentürk’e teşekkür belgesi takdim edildi.