20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Zihinsel engelli öğrenciye kötü muamele iddiası

Zihinsel engelli öğrenciye kötü muamele iddiası - Amasya'da zihinsel engelli öğrenciye kötü muamelede bulunduğu iddia edilen stajyer öğretmen hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatıldıAMASYA (AA) - Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, zihinsel engelli öğrenciye kötü muamelede bulunduğu iddia edilen stajyer öğretmen hakkında soruşturma başlattıklarını bildirdi.

16.12.2016 - 12:36

Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hayati İncekul Özel Eğitim Okulunda görevli 2 aylık stajyer öğretmen G.Ç'nin, zihinsel engelli öğrencinin üzerine "kötü koktuğu" iddiasıyla bir madde sıktığının öne sürüldüğünü, bu anın da kurumdaki başka bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildiğini söyledi.

Görüntünün sosyal medyada yayımlanması üzerine söz konusu davranışın tepki topladığını belirten Güneş, bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını anlattı.

Böyle bir olay yaşanmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

"Aldığım bilgiye göre, öğretmenimiz sözlü olarak çocuğun üzerine koku giderici sıktığını ifade ediyor. Bu durumun böyle olup olmadığını araştırıyoruz. Konuyla ilgili inceleme ve soruşturmamız sürüyor. Durumun net şekilde ortaya çıkmasını sağlayacağız. Keşke böyle bir durum olmasaydı ama olumsuz bir durum varsa ortaya çıkarılması bakımından önemli bir kayıt olduğunu düşünüyoruz.

Çocuğumuzun ailesiyle de görüştük. Müfettişlerimiz okula giderek inceleme yapacak ve gerçekler ortaya çıkacak."