29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Zonguldak'taki cinayet davasında karar

Zonguldak'taki cinayet davasında karar - Karıştığı bir kavgayı elindeki silahla anlattığı sırada arkadaşını vurarak ölümüne yol açtığı iddia edilen sanık 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldıZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, karıştığı bir kavgayı anlatırken arkadaşını kazayla başından tabancayla vurarak ölümüne yol açtığı iddiasıyla yargılanan sanığa, 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

24.02.2017 - 15:30

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, arkadaşı Cemal Erdemir'i kazaen öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık İsmail Dada (35) ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti başkanının söz verdiği sanık Dada, ilçede bir gazinoda arkadaşıyla oturduğu sırada geçmişte yaşadığı bir olayı uygulamalı olarak anlatmak istediğini söyledi. Bu sırada da silahın ateş almasıyla çıkan merminin arkadaşının başına isabet ettiğini aktaran Dada, "Pişmanım, kazayla olan bir şeydi." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tedbirsiz ve dikkatsizlikle bilinçli taksirle ölüme neden olması, ruhsatsız silah taşıması suçlarından 9 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Kararın okunduğu sırada maktul Erdemir'in eşi Sevcan Özdemir, ağlayarak sanığa karşı "Çocuğumu babasız bıraktın. Allah senin belanı versin." diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan mahkeme salonu çıkışında sanık ve maktul yakınları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

İddiaya göre, geçen yıl 13 Eylül’de Göbü sahilinde bir gazinoya giden İsmail Dada, aldığı alkolün etkisiyle elindeki silahla yaşadığı bir olayı arkadaşlarına uygulamalı anlatmaya başlamış, silahın kazaen ateş almasıyla yanında oturan arkadaşı Cemal Erdemir başından yaralanmıştı. Erdemir, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.