Krem Brule, Klasik Fransız tatlılarının en sevilenlerinden biridir. Son zamanların en çok denenmek istenen tarifleri arasında yer alıyor. Az malzeme ile pratik bir şekilde yapılabilen bir tatlı olan Krem Brule (Creme Brulee) nasıl yapılır? İşte mutfakların yeni lezzeti Krem Brule tarifi ve malzemeleri
Yarım kilogram süt
200 gramlık kutu krema
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı toz şeker (kahverengi toz şeker olursa daha iyi olur)
Bir kapta süt, şeker ve krema iyice çırpılıp, tencereye alınır.
Kremanın kesilmemesi için kenarlarından kabarcıklar çıkardığında, ocaktan alınıp altı kapatılır.
Mikser kabına yumurtalar kırılıp 2 dakika mikserle çırpılır.
1 kepçe ılık süt koyularak tekrar karıştırılır.
Yumurtalar, tencereye (çırparak) eklenir. Üzerine vanilya eklenip, karıştırmaya devam edilir.
Sonra güveç kapları tepsiye yerleştirelip tepsinin içerisine 1 su bardağı su dökülür. (Güveçlerin çatlamaması için)
Güveç kaplarına, bu sütlü malzemeden bir iki kepçe doldurulur.
Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede 20 dk pişirilir.
Krem Brule fırından çıkaralıp üzerlerine birer çay kaşığı toz şeker serpilir.
Yine 200 derecede, 10 dk daha pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılıp kaseler soğuduktan sonra, servis yapılır.
Not: İsterseniz, pasta tabancası ile Krem Brule üzerindeki toz şekeri yakabilirsiniz. İsterseniz esmer şeker dökebilirsiniz.