Yeni bir biyoetik mümkün
Murat Güzel
-
27.03.2024
Biyoteknoloji, biyopolitika ve etiğin kesişim alanında tartışan Soner Tauscher, yeni bir sorumluluk etiğinin ve beşerî varoluşumuzu tehdit eden biyoteknolojik gelişmeleri sınırlayabilecek alternatif biyopolitikaların oluşturulması gerektiğini söylüyor.
İsrail tüm dünya halkları için bir güvenlik problemidir
Prof. Dr. Cengiz Gül/ Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakült
-
26.03.2024
Filistin'de 1948'den beri gerçekleştirdiği işgal, zulüm ve katliamlar karşısında uluslararası hukuku ve anlaşmaları asla tanımayan, uluslararası topluma sürekli meydan okuyarak rest çeken, her yönden terörize olmuş Siyonist İsrail rejimi, başta Müslümanlar olmak üzere bütün dünya toplumları ve insanlık için büyük bir tehdit ve güvenlik problemidir.
Moskova saldırısının ardında ne var?
Doç. Dr. Merve Suna Özel Özcan/ Kırıkkale Üniversitesi
-
26.03.2024
Vladimir Putin'in seçimden zaferle çıkmasından çok kısa bir süre sonra Rusya'da terör saldırısı gerçekleşmesi zamanlaması açısından düşündürücüdür. Fakat bu gelişme ile sınırlı kalmayan, aynı anda pek çok uluslararası faktörü de içinde barındıran bir süreç söz konusudur. Bu bağlamda Ukrayna, İsrail ve Yemen'deki gelişmelere bakmak faydalı olacaktır.
Yerelden ulusala
Dr. Hülya Bulut/ Yazar
-
26.03.2024
Hiç kuşkusuz ki, ülkedeki bunca olumlu gelişmenin yanında hala yapılması gerekenler var. Ancak, yaptıklarına yapacaklarının teminatı olarak bakılacak olursa, her durum ve koşulda çarenin AK Parti'den başkasının olmadığı da kesindir. Nitekim AK Parti'nin bazı seçim bölgelerinde birinci, bazılarında da ikinci parti olarak her daim yüksek çıkması aslında tam da bu inancın göstergesidir.
Belki de o politik koşullanmadır
Emin İleri / Gazeteci, Siyasal İletişimci
-
23.03.2024
“Bağrınıza taş basın gidin İmamoğlu'na oy verin” deniyor, blok halde veriliyor. “Yürü Bay Kemal” deniyor yine aynı sonuç. CHP'nin peşine takılarak günün sonunda kendilerini Zafer Partisi'nin otobüsünün arkasında bulan bu seçmen gerçekten bilinçli mi?
23.03.2024
Sandık yanılmaz
Ufuk Batum/ Yönetim Danışmanı, Girişim Mentoru
Seçimler gelir geçer. Seçmen yine özgürce istediğine istediği mesajı verir. Ama toplum bilir ki; terörü bitirmek, güvenliği sağlamak, savunma sanayisini caydırıcı bir güç olarak yapılandırmak, sanayi ve dolayısıyla istihdam olanaklarını büyütmek ve çarkların sürdürülebilir bir modelle dönmesini sağlamak esastır.
23.03.2024
Çalışırken katledilen gazetecileri unutmamalı!
Doç. Dr. Burcu Zeybek/ İstanbul Üniversitesi İletişim F
Gazeteciler kriz zamanlarında önemli işler yapan sivillerdir ve savaşan taraflarca hedef alınamaz. Gazze'deki gazeteciler bu yürek parçalayan soykırımı haber yapmak için büyük fedakarlıklara katlanırken, benzeri görülmemiş bir bedel ödedi ve ödemeye devam ediyor.
En çokOkunanlar
Okuyucularımız tarafından en çok okunan yazılarımız.
7.03.2024
Tarihi bir fırsat
Ufuk Batum/ Yönetim Danışmanı, Giri
18.03.2024
Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak/ Küt
10.03.2024
İran'ın ŞİÖ üyeliği ve yeni küresel denklem
Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak/Küta
12.03.2024
Muhafazakar devrimcinin son seçimi
Emin İleri – Gazeteci, Siyasal İlet
23.03.2024
Belki de o politik koşullanmadır
Emin İleri / Gazeteci, Siyasal İlet
13.03.2024
Adalet gök kubbenin direğidir
Prof. Dr. Mazhar Bağlı/ Akademisyen
5.03.2024
Cezasız kalan şiddet her geçen gün artıyor
Prof. Dr. İsmail Şahin/ Bandırma On
18.03.2024
Hısımlık hukuku nasıl işler?
Cüneyd Altıparmak/ Hukukçu
Hiçbir ebeveyn çocuğunun kriminal bir olay içerisinde olmasını istemez. Mevzuatın da bu durumu gözeterek yazıldığını görüyoruz. Fakat bir ebeveynin evladını saklama ve yardım etme eylemini ülkesinde yapması ile Eylem Tok olayındaki gibi bir organizasyonla yurt dışına kaçırarak yapması arasında bir fark olması gerekmez mi?
15.03.2024
Küresel sistemin getirdiği çözümsüzlük açmazı ve bölgesel işbirliği fırsatları
Dr. Necdet Özçelik/ Kapadokya Üniversitesi
Gelişen yeni bölgesel işbirliği inisiyatifleriyle Irak ve Suriye'deki terör ve istikrarsızlıkla mücadele edilerek zemin ve koşulların hazırlandığı görülmektedir. Türkiye'nin dış politika ve güvenlik gündeminin, seçim sonrasında, bölgesel işbirliğine dayalı kriz çözümü uygulamaları kapsamında oldukça hareketli geçeceği beklenebilir.
15.03.2024
Bölgesel güçten küresel alana istikrar diplomasisi
Doç. Dr. Merve Suna Özel Özcan/ Kırıkkale Üniversitesi
Dış politikada bölgesel sorunların çözümü, uluslararası alanda sorunsuz bir tablonun ilk aşaması olarak düşünülmelidir. Bu açıdan Türk dış politikasında diplomatik girişimlerin her bölge ve kriz bağlamında odağı istikrardır. Türkiye'nin Antalya Diplomasi Formu ile başlattığı süreç iyi okunmalıdır
14.03.2024
Ahlak ve ün
Dr. Hülya Bulut/ Yazar
Bireyler, tükenmişlik duyguları ile görülme ve fark edilme isteğinden kaynaklanan depresyon odaklı şiddet durumunu, internet ve sosyal medya aracılığıyla içinde bulunduğu topluma çok rahat bir şekilde bulaştırabilir ve böylelikle toplumsal kodlara zarar verebilirler. Bu bağlamda, rahmetli Alev Alatlı'nın ‘her yasal hak, helal değildir' sözünün ne kadar geniş kapsamlı olduğunun altını bir kere daha çizmekte fayda var.
13.03.2024
Kripto varlık piyasalarının düzenlenmesi sorunu
Prof. Dr. Güven Delice/Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
13.03.2024
Adalet gök kubbenin direğidir
Prof. Dr. Mazhar Bağlı/ Akademisyen, Yazar
Bugün dünyada uluslararası ilişkiler bağlamında herhangi bir hukuk ilkesinden veya adaletten söz etmek mümkün değildir. Bir terör organizasyonu olan İsrail'in işlediği soykırım ile adalet denilen değerin kendisi de felsefesi de tamamen katledildi. İsrail'in, hukuki ifadesi ile “canavarca hislerle katlettiği” Filistinli masum çocukların ruhu, dünyadaki adaleti de adalet düşüncesini de yanına alıp götürdü mahşere.
Muhafazakar devrimcinin son seçimi
Emin İleri – Gazeteci, Siyasal İletişimci
İran'ın ŞİÖ üyeliği ve yeni küresel denklem
Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak/Kütahya Dumlupınar Ünive
Dezenformasyonla mücadele edilebilir mi?
Doç. Dr. Burcu Zeybek/İstanbul Üniversitesi İletişim Fa
Bilimi bilim kılan nedir?
Murat Güzel