Tüm Yazarlar
Göktuğ Sönmez Yazıları
İdlib'te son dönemeç mi?
Göktuğ Sönmez
Türkiye'ye rejimin olası kontrolü neticesinde 1 ila 1,5 milyon mültecinin akmasının mümkün olduğu değerlendiriliyor. Bunun Türkiye açısından ortaya çıkarması muhtemel insani ve finansal yüküne ilaveten bu manzara, rejimin giderek artan biçimde tüm muhalifleri Türkiye'ye zorunlu göçe tabi tutarak kendi gücünü sonraki on yıllarda korumanın bir aracı olarak kullandığı izlenimini de veriyor.
idlib’te rejim ilerleyişi: İnsani kriz ve güvenlik riskleri
Göktuğ Sönmez
Rusya, rejimin ülkedeki kontrolü tamamen sağlamasında tavizsiz bir tutum izlerken süreci Türkiye ile ilişkilerinde minimum hasara yol açacak şekilde yönetmelidir. Hem Suriye’de ılımlı muhaliflerin masada kalması hem de Türkiye’nin hayatiyet arz eden Doğu Akdeniz hamlelerindeki tutumunu gözden geçirmesi gerekmektedir.
PKK/YPG kartını kullanma sırası Esed’de mi?
Göktuğ Sönmez
Rejim ile YPG arasındaki mutabakat ışığında en öncelikli dikkat edilecek noktalardan biri YPG teröristlerinin yalnızca üniforma değiştirerek rejimin güvenli bölgede bulunduğu izlenimi vermesi olasılığıdır. Bu, Rejimin PKK/YPG kartını ileride Türkiye’ye karşı kullanmak için saklaması ihtimalini gündeme getirir.