Tüm Yazarlar
Prof. Dr. Mazhar Bağl Yazıları
Palu ailesi ahlakının sosyolojisi
Prof. Dr. Mazhar Bağl
Günümüz dünyasında tam da Faucoult’nun dediği gibi iktidarın esas politikası ve stratejileri beden üzerinden kurulmaktadır. İnsanoğlunun sahip olduğu iyi ve kötü bilgisini tahrip eden modern bilgi kuramı, aynı zamanda insanın varlığını da yapısökümüne uğratmıştır. Dolayısıyla insan için tutunacak somut bir referans alanı kalmamıştır. 
Direnerek dirilmek
Prof. Dr. Mazhar Bağl
Darbeye, toplumsal hafızada yer etmiş gösterişten uzak olan dini değerlere derin bağlılık ve demokrasiye inanç direndi. Bugün dünyayı kuşatan mevcut bilgi sistemi insanları sadece kendi toplumuna yabancılaştırmıyor aynı zamanda özgün değerlendirme yapma yetisini de yok ediyor.
CHP eliyle “milli-manevi sol” mümkün mü?
Prof. Dr. Mazhar Bağl
Unutmamak gerekir ki sahicilik taklit edilebilir olmadığı gibi öğrenilebilir bir şey de değildir. Ya sahihsindir ya da değilsindir. Sahicilik, sadece siyasi hayatın değil, yaşamın her alanında biriktirdiğin tecrübelerle ölçülür. Mış gibi davranarak o şey olamazsın. Halk adamı gibi davranarak halkın kahramanı olamazsın. Çocukları seviyor gibi yapınca sevmiş olmazsın. Halk sahici olanla mış gibi yapanı hemen farkeder.
İdris Küçükömer’den Erdoğan’a yapısökümü…
Prof. Dr. Mazhar Bağl
Erdoğan, örgüt ve bileşenlerinin kendisi için mitolojik/sembolik bir “kale” olarak gördüğü bir kentte örgüte meydan okuyarak kendisine rey talep etmektedir. Bunu sanıyorum hiçbir muhalefet partisi yapmayı göze alamaz ve almayacaktır da. Hem İnce’nin hem de Akşener’in o yörede en azından reel sosyolojik konjonktüre sempatik davranmaya çalışacaklarını ve çalıştıklarını görüyoruz.