Tüm Yazarlar
Necdet Ünüvar Yazıları
Liderlikler koronavirüs ile sınanıyor
Necdet Ünüvar
Pandemi süreci devlet hizmetlerine karşı duyulan saygıyı birçok ülkede azalttı. Sadece kurumlar değil, salgınla mücadelede nasıl davrandığı ve hangi kararları alıp almadığına göre liderlere duyulan güven de sorgulanıyor. Dijital dönüşümle beraber önümüzdeki yıllarda hasta-doktor ilişkisinin temelinden değişeceği bekleniyor. Hastaların kendileri ile ilgili alınacak olan kararlarda daha etkin pozisyona gelmesi öngörülüyor. Güçlü hasta dönemi ortaya çıkacak.
Hocalı unutmadığımız acımız, dinmeyen sızımız
Necdet Ünüvar
Bu insanlık ayıbının failleri kendi dinlerinden insanları ve devletleri kandırabilirler. Hocalı'yı unutturmamak bizim onurumuzdur. Masum canların yanık bedenlerinin kokusunu tütsü yapıp gezenlerin onursuzluğu bizim bu davaya olan sadakatimizi artırmaktan öte bir etki yaratmamaktadır.
Hocalı Katliamı’nı dünya yazdı ‘uluslararası toplum’ okumadı!
Necdet Ünüvar
İngiltere Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Komitesi, 7 Mayıs 2003’de İngiltere’de yaşayan Azerbaycanlıları temsil eden ‘Vatan’ örgütünün gönderdiği mektuba cevap verirken, “İngiliz Hükümeti’nin Hocalı katliamını çok taraflı olarak incelediği ve Ermeni askerlerin yaptıkları katliamı ‘insanlığa karşı işlenmiş bir suç’ olarak kabul ettiğini” belirtmişti. İyi de bu suçun cezası için ne yaptınız?
İnternetin riskleri ve siber güvenlik
Necdet Ünüvar
Bilişim ve internet tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hız kesmeden gelişmekte ve her geçen gün kendini yenileyen yüzü ile karşımıza çıkmaktadır.
Çocukları ‘internet zararlısı'ndan korumanın yolu 'Yasak' değil
Necdet Ünüvar
Elbette bilişim teknolojilerinden vazgeçmek, çocuk ve ergenlere ‘dünyanın her yerine erişebilecekleri, interaktif oyunlarda her role bürünebilecekleri’ bu yeni dünyayı yasaklamak mümkün değil. Ancak ‘siber dünya’daki riskleri tespit etmek ve olumsuz etkilerini ortadan kaldırma, en aza indirgeme yollarını araştırmak zorunludur.