İngiliz gazetesi: İngiltere'nin Yemen'e gönderdiği komandoları vuruldu

İngiltere´nin Yemen´deki yürüttüğü gizli askeri eylemleri sırasındaki silahlı çatışmada İngiliz özel kuvvetlerine bağlı beş komandosunun yaralandığı bildirildi.

26 Mart 2019 Salı 07:00
Dünya Haberleri

DHA


 
İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiltere´nin Yemen´deki gizli askeri eylemleri sırasında meydana gelen silahlı çatışmada, İngiltere askeri özel kuvvetlerinde görevli beş askerin yaralandığını yazdı.
 
Haberde komandoların İran´ın desteklediği isyancı militanlarla girdiği silahlı çatışma sırasında yaralandıkları aktarıldı.
 
Gazete silahlı çatışmanın Yemen´in kuzeyindeki 30 kadar İngiliz askeri birliğinin konuşlandırıldığı Sa´dah bölgesinde meydana geldiğini; askerlerin bacak ve kollarından yaralandığı ve yaralı askerlerin şu anda İngiltere´de tedavilerinin devam ettiğini yazdı.
 
Daily Mail gazetesi İngiliz askeri güçlerinin Yemen´de savaşıyor olmasının ortaya çıkmasının İngiltere´de sert eleştirilere neden olduğunu belirtti.
 
Suudi Arabistan ile İran arasında devam eden Yemen´deki savaş dolayısıyla İngiliz milletvekilleri hükümeti, sivilleri hedef alarak savaş suçu işleyen Suudilere destek vermekle suçluyor.
 
İngiltere hükümetinin Yemen´deki savaş ile ilgili resmi duruşu ise ülkede sürdürülebilir bir siyasi çözüm bulmak ve bu çözümü desteklemek olarak biliniyor.