'Müslüman olsa kıyamet kopardı'

Yeni Zelanda’da El Nur Camisi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Batı’nın haçlı terör karşısındaki ikiyüzlü duruşunu hedef alarak “Bu silah bir Müslümanın elinde olsaydı bugün dünyada kopan fırtınayı siz düşünün” dedi.

19 Mart 2019 Salı 07:00
Dünya Haberleri


Dayanışma diplomasisi için haçlı terörünün vurduğu Yeni Zelanda’ya giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun öncülüğündeki Türk heyetinin temasları sürüyor. Oktay ve Çavuşoğlu, dün, 50 Müslümanın katledildiği iki camiden biri olan El Nur’u ziyaret etti. Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten polislerden bilgi alan Türk heyeti, ardından, cami önüne karanfil bırakarak şehitler için dua etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Oktay, Yeni Zelanda’da yaşanan olayın bir terör eylemi olduğunu vurgulayarak, “Şimdi terörist demeye bile dili varmayanlar için bunu özellikle söylüyorum; bu silah şöyle veya böyle bir Müslümanın elinde olsaydı bugün dünyada kopan fırtınayı siz düşünesiniz. Dolayısıyla bizim için terörist, teröristtir. Teröristin dini, dili, ırkı diye bir şey yoktur” dedi. 

TÜRKİYE İİT’Yİ TOPLUYOR 

Başkan Erdoğan’ın talimatı üzerine Yeni Zelanda’ya geldiklerini belirten Oktay, Cuma günü İslam İşbirliği Teşkilatının Türkiye’de toplanarak İslam düşmanı teröre karşı adımlar atılacağını dile getirdi. Yeni Zelanda’daki Türklerle bir araya geldiklerini ve yaralı Türklerin durumunun iyiye gittiğini aktaran Oktay ayrıca, terör saldırısının gerçekleştiği Christchurch kentindeki tüm Müslümanlarla da buluşacaklarını ifade etti. 

YALNIZ KURT DEĞİL 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Türkiye’nin terör saldırısını peşini bırakmayacağını kaydederek “Müslümanları koruyan kanunların çıkması dahil ya da uluslararası sözleşmelerin hazırlanması dahil ne gerekiyorsa da yapacağız” diye konuştu. El Nur Camisi’ni ziyaret sonrası 18 Mart Çanakkale Zaferi” dolayısıyla Anzakların tören düzenlediği Hatıralar Köprüsü’ne çelenk bırakan Oktay ve Çavuşoğlu burada da önemli mesajlar verdi. Teröristin katliam öncesi yayınladığı nefret manifestosunun bir mesaj olduğuna dikkat çeken Oktay, “Saldırının tek bir teröristin eylemi olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Haçlı terörünün hedef aldığı El Nur Camisi’ni ziyaret eden Fuat Oktay ve Mevlüt Çavuşoğlu, karanfil bırakarak şehitler için dua etti.

Ardern’den silah reformu talimatı

Yeni Zelanda’da hükümet, Chirstchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği, iki camiye yönelik terör saldırısının ardından silah yasalarında reform yapma kararı aldıklarını duyurdu. Başbakan Jacinda Ardern, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kabine üyelerinin terör saldırısının ardından ülkedeki bireysel silahlanma düzenlemelerinin gözden geçirilmesi konusunda prensipte mutabık kaldığını ve düzenlemenin detaylarının gelecek hafta pazartesi yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra duyurulacağını belirtti. “Düzenlemelerin Yeni Zelanda’yı daha güvenli hale getireceğine inanıyoruz” diyen Ardern, tasarıda yarı otomatik askeri silahların yasaklanmasına yönelik bir düzenleme olup olmadığı sorusuna karşılık, bunun da üzerinde konuşulan seçenekler arasında olduğunu kaydetti.