ATA AÖF soruları ve cevapları yayınlandı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, güz dönemi final sınavları 19-20 Ocak 2019 tarihlerinde yapıldı.

21 Ocak 2019 Pazartesi 07:00
Eğitim Haberleri


Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, güz dönemi final sınavları 19-20 Ocak 2019 tarihlerinde yapıldı. 19 Ocak Cumartesi günü yapılan AÖF final sınavları 1. oturumu sabah 09:30 başladı 11:30'da sona erdi. 19 Ocak AÖF final sınavı 2. oturumları ise 14:00'da başladı ve 15:00'da sona erdi. 20 Ocak AÖF final sınavları da yine aynı saatlerde başladı ve sona erdi.

 

ATA AÖF PUAN HESAPLAMA - DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ATA AÖF sınav soruları ve sonuçlarına ilişkin duyuru ATA AÖF OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden yapıldı.  Bunun için öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi'nin https://obs.atauni.edu.tr/ internet adresine girilmesi gerekmektedir. Ardından Öğrencinin T.C. Kimlik No ve Parola bilgilerini girdikten sonra ata aof obs sistemine giriş yapılabilmektedir.

 

ATA AÖF sınav soruları henüz açıklanmadı. Sınav soruları bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. ATA AÖF sınav soruları erişime açılmasıyla birlikte haberimiz üzerindeki linkten ulaşabilirsiniz.

 

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ATA AÖF SINAV SORU İTİRAZLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

 ATA AÖF sınav soruların erişime açılması ile birlikte, verilen tarihler arasında sadece kesin olarak hatalı gördüğünüz sorulara itirazda bulununuz. Daha önceki sınavlarda bazı öğrencilerimizin bir derste 20 soruya itirazda bulunarak online soru itiraz sistemini suistimal ettiği tespit edilmiştir. Bu durum gerek soru itirazlarının incelenme,  gerekse sınav sonuçlarının açıklanma süresinin uzamasına neden olmaktadır.  

İtiraz sürecinin daha hızlı ve daha sağlıklı yürütülebilmesi için bir öğrencinin bir sınav döneminde soru itiraz hakkı toplamda 10 soruyla sınırlandırılmıştır. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlık olarak yapılacaktır. ATA-AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce soru cevaplara göre afaki puan hesaplaması yapan ve açıklanan sonuçlarda yanlışlık olduğunu düşünen adaylar, itiraz için müracaatta bulunabilecek.Sınav sonuçlarına itiraz, Dekanlığa yazılı olarak sınav sonuçlarının ilanını izleyen beş iş günü içerisinde yapılabilecek. İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırıldıktan sonra ilgili öğrenciye bildirilecek.Sınav sonuçlarında maddi hataların düzeltilmesi dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve cevap kağıdı öğrenciye verilmeyecek.