Bir itiraf da Selahattin Demirtaş'tan geldi: Batı'da CHP ve İYİ Parti'ye oy verin

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, yerel seçimler öncesi artık İYİ PARTİ, CHP ve Saadet Partisi ile kurduğu ittifakı gizlemiyor. Saadet Partisi'nin bile gizlemeye çalıştığı ittifak artık alenen ortada. Son açıklama, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’tan geldi.

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00
Güncel Haberleri

TM Dijital Haber Merkezi


31 Mart yerel seçimlerine giden yolda artık son düzlüğe girilirken, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, artık CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile kurduğu ittifakı gizleme ihtiyacı duymuyor. İlgili partilerin çeşitli düzeylerinden yapılan açıklamalarla alenen gözler önüne serilen ittifaka ilişkin son açıklama, Selahattin Demirtaş’tan geldi.
 
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin tabanını CHP ve İYİ Parti'ye oy atmaya çağırdı. HDP tabanına “oy kullanma” çağrısında bulunan Demirtaş, “CHP ve İYİ Parti'ye rağmen onların adaylarını destekleyeceğiz.” dedi.
 
DEMİRTAŞ, HALA İKTİDAR SALLAMA PEŞİNDE
 
İttifakı açık açık itiraf eden Demirtaş, “Azıcık hatırım varsa gerekirse bağrınıza taş basın, ama oyunuzu kullanın. Biz partililerimizden aday çıkarmadığımız yerlerde CHP veya İYİ Parti’ye severek veya gönülden oy vermelerini beklemiyoruz. Bu gerçekçi de değildir. Ama bazen bir tek oy, birçok mesaj içerir. İşte sizin oyunuz ‘çok mesajlı bir güce’ sahip, stratejik bir oydur.” ifadelerini kullandı.
 
Demirtaş, “Bizi tarihin çöp sepetine göndermek için Batı’da CHP ve İYİ Parti’ye rağmen onların adaylarını destekleyeceğiz ve iktidarınızı sallayacağız.” dedi.
 
SOSYAL MEDYADA REKORLAR KIRAN VİDEO
 
Sosyal medyada ise gizlenmeye çalışılan ittifaka ve firari FETÖ’cülerin seçim öncesi inlerinden çıkıp oy çağrıları yapmasına büyük tepki var. Bu duruma karşı sosyal medyada paylaşılan bir video ise hızla yayılıyor.

Bir itiraf da Demirtaş´tan geldi: Batı´da CHP ve İYİ Parti´ye oy verin