Gazeteci Ahmet Hakan'ın eski şoförüne 10 yıl hapis istendi

Gazeteci-yazar Ahmet Hakan Coşkun'un imzasını taklit edip dairesini kendisinden habersiz kiraya vererek parasını alan şoförü Sari Demir hakkında "Özel evrakta sahtecilik" ve "Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

26 Nisan 2019 Cuma 07:00
Güncel Haberleri

AA



Gazeteci-yazar Ahmet Hakan Coşkun'un imzasını taklit ederek dairesini 170 bin lira karşılığında kiraya verip aldığı parayı da menfaati için kullandığı iddia edilen eski şoförü hakkında, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Sari Demir'in bir süre müşteki Ahmet Hakan Coşkun'un yanında çalıştığı ve bu nedenle aralarında hizmet ilişkisi kurulduğu anlatıldı.

Coşkun'un, daha önceden şoförlüğünü yapan Demir'e, Trump Towers Residence'da, kendisine ait taşınmazı kiraya vermesini istediği belirtilen iddianamede, müştekinin ayrıca kiracı bulursa evi gösterebilmesi için anahtarını da teslim ettiği ifade edildi.

Sanığın bu taşınmazı kiraya verdiği ancak bu durumu Coşkun'a bildirmediği anlatılan iddianamede, Demir'in özel belge hükmündeki kira sözleşmesini düzenleyip müşteki adına imzaladığı, kiracıdan aldığı 170 bin lirayı da Coşkun'a vermediği kaydedildi.

"ÖZEL BELGEDE SAHTECİLİK" VE "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA"

Sanığın "Özel belgede sahtecilik" suçuna ilaveten müşteki adına tahsil ettiği parayı da ona vermeyerek "Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma" suçunu işlediği vurgulanan iddianamede, Sari Demir'in bu iki suçtan 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Demir, eylül ayında hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan, sanık Sari Demir, Ahmet Hakan'ın 2015 yılında evinin önünde darbedilmesine ilişkin davada, "mağdur-müşteki" sıfatıyla yer almıştı.