Terör örgütü PKK/PYD-DEAŞ iş birliği belgelendi! O görüntüler ortaya çıktı

Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ilçe merkezinin tamamı YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 550'ye yükseldi. Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ve Resulayn´da kontrolün sağlanmasının ardından, bordo bereliler ve komandolar Münbiç´e takviye güç olarak ilerlemeye başladı. Gece saatlerinden itibaren hazırlıklara başlayan TSK birlikleri, Cerablus´un meskun mahallinden ileriye doğru harekete geçti. Son olarak Tel Abyad merkezinde YPG'li teröristlerin, içerisindeki DEAŞ'lıları serbest bıraktığı hapishanenin görüntüleri ortaya çıktı.

14 Ekim 2019 Pazartesi 07:00
Güncel Haberleri

AJANSLAR


Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı beşinci günü geride bıraktı. Harekat altıncı gününde devam ediyor.
 
TSK'nın başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, YPG/PKK'lı teröristlerle girilen şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezinin tamamında kontrolü eline geçirdi.
 
SMO askerleri, ilçe merkezinde arama tarama faaliyetlerine başladı.
 
Tel Abyad, harekatta Resulayn'ın ardından ele geçirilen ikinci ilçe merkezi oldu. 
 
Güvenlik kaynaklarınca, Ayn el Arab'ın güneyindeki Amerika Birleşik Devletleri'ne ait gözetleme noktasının boşaltıldığı bildirildi.
 
İŞTE DAKİKA DAKİKA BARIŞ PINARI HAREKATI'NIN 6. GÜNÜNDE YAŞANANLAR
 
15:18 -  Tel Abyad'da PKK/PYD-YPG teröristlerinin kontrolünde olan ve DEAŞ'lıları serbest bıraktıkları hapishanenin görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, varılan mutabakat kapsamında Türkiye'nin kontrolü sağlamaya hazır olduğu Tel Abyad'daki hapishanenin boş olduğu tespit edildi. Hapishane teröristlerce tamamen boşaltılırken yüksek duvarlarla çevrili binanın açık kapıları dikkat çekti. YPG'li teröristlerin terk ettiği hapishanede terör örgütü elebaşının posterleri ile çeşitli dosyalar da görüntülere yansıdı.
 
 
 
 
14:57 - Rasulayn kırsalından YPG/PKK'lı teröristlerce atılan havan mermisi Ceylanpınar ilçesinde taziye kabullerinin yapıldığı bir binanın duvarına isabet etti. Ölen veya yaralanın olmadığı saldırıda, binada hasar meydana geldi.
 
14:47 - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin güney sınırı konusunda meşru güvenlik kaygıları olduğunu belirterek, "Türkiye NATO için önemli. Sadece DEAŞ'la mücadelede değil, birçok bakımdan da önemli olduğunu gösterdi. Uluslararası koalisyon ve NATO müttefikleri, DEAŞ'ı yenilgiye uğratma operasyonumuzda Türkiye'deki altyapı ve üsleri kullandı." dedi.
 
14:30 - ABD Başkanı Trump: NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler var mı? PYD, bizi dahil etmek için bazı DEAŞ'lıları bırakıyor olabilir.
 
14:00 - Milli Savunma Bakanı Akar, Barış Pınarı harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Tel Abyad ve Rasulayn kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bölgemizdeki tek DEAŞ hapishanesinin boşaltıldığını gördük. YPG'lilerin DEAŞ'lıları kaçırdığını tespit ettik." dedi.
 
13:56 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin bazı müttefikleri tarafından umursanmadığını belirterek, "Operasyonumuzun hedefleri son derece nettir; ulusal güvenliğimize yönelik terör eğilimini ortadan kaldırmak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak ve sağlamak." dedi. 
 
13:30 - Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusunda terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinde YPG/PKK'lılara ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
 
12:47 - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Bu operasyona karşı 'savaşma' demek asla kabul edilemez.
 
12:30 -  Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO), Fırat’ın doğusunda PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad dün terörden arındırıldı. SMO askerleri Tel Abyad şehir merkezine bayrak dikti.
 
12:15 - Barış Pınarı Harekatı başladığı sıralarda Suriye Milli Ordusu Güçleri de Cerablus´tan Münbiç sınırına doğru konuşlandı. Harekâtta öncelikli olan Resulayn ve Tel Abyad bölgelerini teröristlerden arındıran TSK birlikleri, dün geceden itibaren, Münbiç ilçe merkezinde de kontrolün sağlanması için hazırlıklara başladı. TSK birlikleri, Cerablus´un meskun mahallinden ileriye doğru harekete geçti, bu sabah erken saatlerde intikale başladı. TSK birlikleri tank, obüs ve kirpilerle ilerleyişini sürdürdü. Bölgenin terör örgütü PYD/YPG/PKK tarafından tuzaklanmış olması ihtimali nedeniyle askerler, özel eğitimli köpekler ve cihazlarla mayın ve bomba taraması yaparak, çok dikkatli bir şekilde ilerleyişini sürdürdü. TSK birlikleri, ara ara da havanlarla terör hedeflerini ateş altına aldı.
 
 
12:08 - Milli Savunma Bakanı Akar, TSK komuta kademesi ve MİT Başkanı Fidan'ın katılımıyla sabahın ilk ışıklarına kadar süren toplantıda, Barış Pınarı Harekatı değerlendirildi, anlık bilgiler kapsamında talimatlar verildi.
 
 
12:05 - Barış Pınarı Harekatı kapsamında kullanılmak üzere Şırnak'taki çeşitli birliklerden sevk edilen tank yüklü askeri araçlardan oluşan konvoy, geniş güvenlik önlemleri altında Mardin'in Nusaybin ilçesinden geçerek, Şanlıurfa'daki sınır birliklerine gönderildi. Konvoyun Suriye sınırında konuşlu askeri birliklere takviye amacıyla gönderildiği öğrenildi.
 
11:34 - YPG/PKK'lı teröristler tarafından Ceylanpınar ilçesine havan mermili saldırı düzenlendi.
 
11:15 - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda etkisiz hale getirilenlerin sayısı 550'ye ulaştı.
 
10:57 - Milli Savunma Bakanlığınca, Fırat'ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı kapsamında, sivil yerleşim yerlerini hedef alan PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntüler paylaşıldı.
 
 
10:45 - Suriye Milli Ordusu Münbiç kırsalında hazır bekliyor.
 
10:00 - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Hedeflerimize ulaşana kadar durmak yok." değerlendirmesinde bulundu.
 
09:20 - Gaziantep'in sınır ilçesi Karkamış ilçesinde okullar 2 gün tatil edildi.
 
09:00 - TSK terörden temizlediği bölgelere sevkiyat gerçekleştiriyor.
 
07:52 - Milli Savunma Bakanlığı: Fırat’ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 550 oldu.
 
2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 550 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
6´ncı gününe girilen Fırat´ın doğusundaki harekatta 2 asker şehit oldu, 147 asker ise yaralandı. Aynı süreçte teröristler tarafından Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Azez kentine yönelik düzenlenen saldırıda da 2 asker şehit oldu. Harekatın başından bu yana yapılan çatışmalar ve bombardımanda ise 550 terörist etkisiz hale getirildi.
 
2 İLÇE MERKEZİ İLE 62 KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI
 
Barış Pınarı Harekatı kapsamında Telabyad ve Resulayn ilçe merkezleri ile Suluk beldesi ve 62 köy terör örgütü PKK/YPG işgalinden kurtarıldı. Özelikle dün öğle saatlerinde doğu ve batısından giriş yapılan Akçakale´nin karşısındaki Telabyad, kısa sürede terör örgütlerinden arındırılarak özgürleştirildi. Teröristlerin büyük bölümünün kaçtığı, kalanların ise etkisiz hale getirildiği Telabyad´da siviller işgalci PKK/YPG´den kurtulmanın sevincini yaşadı. Telabyad´ın özgürlüğüne kavuşmasının ardından Akçakale´de de Türk ve Suriyeliler kutlama yaptı. Yıllardır işgal altındaki Telbayad´ın Türkiye´ye açılan sınır kapısı olan Telabyad Gümrük Kapısı'nda asılı terör örgütünün bez parçaları da indirilerek yerine Suriye Milli Ordusu bayrağı çekildi.
 
MESKUN MAHAL OPERASYONU BAŞLADI
 
Yerli ve milli üretim silah ve mühimmatların kullanıldığı harekat kapsamında teröristlerden arındırılan Telabyad´da kimsenin zarar görmemesi için meskun mahal operasyonuna da başlandı. Tespit edilen sığınak ve tünellerin imha edildiği Telabyad´da tüm ev ve sokaklar da tek tek tuzaklanmış patlayıcıya karşı kontrol ediliyor. TSK ile SMO unsurlarının meskun mahale yönelik operasyonlarını sürdürdüğü Telabyad´ın birkaç gün içerisinde tamamen güvenli hale getirildiğinin ilan edileceği belirtildi. Bu arada olası saldırı ve sızma girişimine karşın Telabyad´ın doğu, batı ve güneyinde de güvenlik güçlerinin her türlü önlemi aldığı belirtildi. Öte yandan Telabyad´ın güneyindeki bazı noktalarda tespit edilen teröristler ve mevzilerinin sınır birlikleri tarafından ateş altına alınmasına devam ediliyor.
 
HAREKAT GENİŞLEYECEK
 
Barış Pınarı Harekatı kapsamında TSK ve SMO birliklerinin, özgürleştirilen Telabyad´ın doğu ve batısına ilerleyişi devam ediyor. Genişleyerek devam eden harekatta yeni hedefin Telabyad´ın doğusundaki Ayn El Arap ve Menbiç olduğu belirtiliyor. Dün geceden itibaren SMO askerleri zırhlı araçlarla Menbiç etrafını kuşatmaya başladı. SMO unsurlarının yıllardır teröristlerin işgalindeki Menbiç´i de özgürleştirmeyi böylelikle terör örgünün Fırat Nehri batısında tamamen bitirmeyi hedeflendiği kaydedildi.
 
SINIRA SEVKİYAT DEVAM EDİYOR
 
Askeri hareketliliğin devam ettiği Suriye sınırına TSK ve SMO asker ve araçlarının sevkiyatı da devam ediyor. Sabah saatlerinde de Şanlıurfa yönünden gelen TSK´ya ait zırhlı araçlar ile SMO´nun araç ve askerleri Telabyad ve Resulayn hattına yönlendirildi. Sınır hattına ulaşan TSK ve SMO unsurlarının Suriye tarafına geçiş yaparak Telabyad ve Resulayn bölgesinde devam eden operasyona katılacağı belirtildi.