Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı! Esed'in generali Rahmun ve yüzlerce militanı öldürüldü

TSK'nın Halep'e yaptığı hava saldırısı sonucunda aralarında Tuğgeneral Burhan Rahmun'un da bulunduğu rejim askerleri öldürüldü.

28 Şubat 2020 Cuma 22:52
Güncel Haberleri

Star.com.tr



Türk Hava Kuvvetlerinin Halep’e yaptığı hava saldırısı sonucunda aralarında Tuğgeneral Burhan Rahmun’un da bulunduğu yüzlerce rejim unsurnun öldürüldüğü iddia edildi.

TSK'ya ait SİHA’ların Cebel el-Zaviye'nin doğusunda üst düzey rejim askerlerinin de bulunduğu bir askeri toplantıya hava saldırısı düzenlediği ve Esed rejiminin 124. Alay komutanı Burhan Rahmun'la beraber yüzlerce rejim unsurunun öldürüldüğü iddia edildi.

Rudaw English'in iddiasına göre Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'lar Halep'te üst düzey rejim askerlerinin olduğu bir toplantıyı vurdu ve 124. Alay komutanı Tuğgeneral Burhan Rahmun'u öldürdü.

#BREAKING: Turkish drones target a Syrian regime forces meeting in Aleppo, killing several soldiers including Brigadier Burhan Rahmun commander of the 124th Republican Guard - Rudaw reporter pic.twitter.com/LOlF836VKm

— Rudaw English (@RudawEnglish) February 28, 2020TSK tarafından etkisiz hale getirilen rejim komutanları

Alçak saldırıdan sonra TSK'nın SİHA'lar ile yaptığı saldırılarda yüzlerce rejim unsuru öldürüldü. Esed'e en ağır darbe Halep ve çevresinde öldürülen üst düzey rejim komutanları oldu. 

Etkisiz hale getirilen bazı rejim  komutanlarının isimleri yayınlandı. İddiaya göre Tümgeneral Burhan Rahmoun, Tuğgeneral İsmail Ali , Tuğgeneral Nasr Dawey. Albay Mazen Farwati etkisiz hale getirildi