50 bin gence çalışma imkanı

Gençlerin istihdamını önemsediklerini belirten Yıldırım, “İstanbul’da en az 50 bin gencimize belediye olarak kısmi zamanlı çalışma imkanı getireceğiz. Yani 3-5 saat çalışacak, onun karşılığında da parasını alacak” dedi. 

24 Mayıs 2019 Cuma 07:00
Politika Haberleri


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir canlı yayında soruları cevapladı. İstanbul’a yapılan hizmetleri aktaran Yıldırım, projelerine ilişkin bilgi verdi. Kentsel dönüşüme ilişkin soru üzerine Yıldırım, kentsel dönüşümün mutlaka olacağını, bunun için imar barışının geldiğini ancak kenttin deprem dönüşümüne ihtiyacı olduğunu, öncelikli ve ağırlıklı olarak deprem dönüşümünü önemsediklerini söyledi. Deprem toplanma alanlarını artıracaklarını aktararak, istihdama yönelik projelere değinen Yıldırım, “Gençlerin istihdamını önemsiyoruz. Mesela şunu söylemek istiyorum, yaz aylarında İstanbul’da en az 50 bin gence belediye olarak kısmi zamanlı çalışma imkanı getireceğiz. Yani 3-5 saat çalışacak, onun karşılığında da parasını alacak hem de vaktini geçirecek” dedi. 

ÇEŞİTLİ BRANŞLAR 

Gençlerin çeşitli branşlarda çalışabileceğini dile getiren Yıldırım, diğer projelere yönelik şu bilgileri verdi: “İstanbul’da ağırlaşan ekonomik şartlar dolayısıyla bazı toplum kesimlerinin ihtiyaçları var. Mesela emekliler, asgari ücretle geçinenler veya hiçbir geliri olmayanlar. Bunlara ilave sosyal destekler yapacağız yani devletin verdiğinden ayrı. Aslında bu yapılıyor. Şu anda diğer rakip adayın açıkladığı bazı destekler var. İşte sosyal destekler. ‘Emeklilere şunu vereceğiz, çalışmayanlara bunu, engellilere bunu.’ diye. Esasında bunu yıllardan beri hem merkezi hükümet hem de belediyeler uyguluyor.” 

SAĞLIK HİZMETLERİ 

İstanbul’da büyükşehir belediyesinin sosyal belediyecilik adına 203 bin kişiye evde sağlık hizmeti, 1 milyon 672 bin engelliye seans hizmeti, 105 bin kadına aile sağlığı koruma hizmeti verildiğini ifade eden Yıldırım, 73 bin ihtiyaç sahibi aileye nakdi yardım yapıldığını, 3 bin 260 aileye İstanbul’dan memleketlerine göç etmeleri için destek verildiğini aktardı. Yıldırım, ayrıca 90 bin aileye eğitim desteği, 150 bin aileye de sosyal yardım kartı verildiğini belirterek, “Bunlar sanki yokmuş gibi arkadaş bu  vaatleri yapıyor. Bir kere mevcudu bir öğrense iyi olur” ifadelerini kullandı. Seçimi kazanamaması durumunda siyasi hayatına nasıl devam edeceğinin sorulduğu Yıldırım, “Niye kazanmak varken kazanmamayı konuşuyoruz. Biz kazanmak için buradayız. Ben kazanmaya odaklanmış vaziyetteyim ve inşallah bu seçimi kazanacağız” dedi. Siyasi tercihlere sonsuz saygıları olduğunu vurgulayan Yıldırım, hep birlikte hareket edip, geleceğe odaklanılması gerektiğini söyledi. 

BÜYÜK SAYGISIZLIK

Yıldırım, “Kürtleri de kimse çantada keklik görmesin. Her seçimde Kürt oyları masaya konuluyor, taksimat yapılıyor. Ben bunun Kürt kardeşlerimize yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Biz hizmeti etnik kimliğine bakarak değil, bu şehre katma değer sağlayan insanlar olarak herkesi görüyoruz ve ona göre hizmet edeceğiz. HDP’nin adayı yok, dolayısıyla Kürt kardeşlerimizin oylarına da talibim. Türkmenlerin, göçmenlerin, Türklerin oyuna da talibim. Farklı farklı etnik yapılarımız olabilir ama unutmayalım biz bir şehirde  yaşıyoruz, kaygılarımız, sevgilerimiz, geleceğimiz ortak.” ifadelerini kullandı.  

Saadet Partili kardeşlerim bana oy verecek

Yıldırım, “Biz hizmet yaparken hangi partidendir diye bakmayacağız. Efendim metroyu yaptık buradan CHP’liler geçemez, AK Partililer geçer gibi bir anlayışımız söz konusu olamaz ki. Bu benim siyaset, hizmet anlayışıma uymayacak bir şeydir. Ben Saadet Partisi’ne oy veren kardeşlerimizden tekrarlanacak seçimlerde bana büyük oranda oy vereceklerini düşünüyorum. Rahmetli Erbakan hocamız Teknik Üniversite’den benim hocamdı. Ondan çok şey öğrendim. Erbakan hoca hayatı boyunca milli ve yerli vurgusu yaparak siyasi ömrünü tamamlamıştır. Türkiye’nin özgün savunma sanayinin olması gerektiğini söylemiştir. Hayatı boyunca da hep partisinin kapatılmasına karşı mücadele etmiş bir insandır. Vesayete karşı onurlu bir duruş ortaya koymuştur. Büyük bir liderdir, Allah mekanını cennet eylesin. Beni gençlik yıllarından beri çok etkileyen bir liderdir. Onun takip ettiği yolu, onun sağlığında kısmen de olarak gördüğü bir çok şeyi onun öğrencileri olarak Recep Tayyip Erdoğan ve biz gerçekleştirdik” dedi.