HDP sempatizanı CHP'li Altay'dan Erdoğan ve Bahçeli hakkında küstah açıklama

31 Mart yerel seçimlerinde CHP ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kirli ittifakını Meclis çatısı altında itiraf ederek, HDP'ye yönelik eleştirilere karşı çıkan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye küstahça hakaret etti.

27 Mart 2019 Çarşamba 07:00
Politika Haberleri


Türkiye'nin Zeytin Dalı Hareketı'nda şehit verdiği 12 askerinin yasını tuttuğu günlerde, HDP kongresinde terör örgütü PKK'nın sözde marşını dinlediği görüntülerle Türkiye'nin hafızasında yer eden CHP'li Engin Altay, Cumhur İttifakı liderlerine küstahça hakaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Başkan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik hakaretlerine sosyal medyada tepki yağdı. Engin Altay, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için ‘Bay dumur ve bay kambur’ ifadelerini kullandı.
 
Oy kabinini hücreye benzeten Engin Altay, “31 Mart’ta Bay Dumur ve Bay Kambur’dan ‘hücrede’ bunun hesabını soracaklar” diye konuştu.
 
Seçime giderken bir milletvekilinin oy kabini için ‘hücre’ benzetmesi yapması, seçim için ‘intikam’ ifadesini kullanması ve kinayeli sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.
(gunes.com)