HDP ile CHP arasındaki gizli ittifakta 'yönetimde söz sahibi' olma kavgası çıktı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak siyaset yapamazlar" sözlerinin perde arkasında HDP ile CHP arasındaki gizli ittifakta "yönetimde söz sahibi" olma kavgasının olduğu anlaşıldı.

18 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Politika Haberleri

HDP yöneticilerinin İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere aday çıkarmadıkları illerde  ‘başkan yardımcılığı’ isteğine CHP yanaşmadı. Bunun üzerine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli bombayı patlattı.  Sezai Temelli bir TV programına CHP’yi tehdit ederek “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir” dedi.  
 
YÖNETİMLERİ İSTEDİLER  
 
Kulislere yansıyan bilgilere göre geçen hafta HDP’li bazı yöneticiler gizli ittifak sürecini yöneten CHP’li isimlerle bir araya geldi. HDP’liler Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere aday çıkarmadıkları illerin kazanılması halinde belediye yönetiminde söz sahibi olmak için kendilerinin belirleyeceği isimlere başkan yardımcılığı ve etkin görevler verilmesini istedi. CHP’li muhataplar ise ‘Birçok yerde size zaten meclis üyeliği verdik. Bazı illerde de başkan yardımcılığı sözümüz var. İlk uzlaşmaya sadık kalalım’ yanıtı verince HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan o açıklama geldi.  HDP, CHP'yle yaptıkları ittifakı bir kez daha açıkladı. 
 
YAVAŞ’TAN GÖSTERMELİK TEPKİ
 
Temelli’nin sözleri üzerine Mansur Yavaş  “Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanlar bizden uzak olsun” yanıtı verdi. Ekrem İmamoğlu ise Temelli’ye yanıt vermek yerine olayı gündeme getiren basın kuruluşlarına tepki gösterdi.