İşte Kandil'in Truva atları

Terör örgütü PKK’nın 31 Mart’ta CHP listesinden Güneydoğu’da olduğu gibi Batı illerinde de belediye yönetimine sızma girişimi deşifre oldu. CHP Genel Merkezi’nin onayıyla sadece İzmir’de terör bağlantılı 27 adayın listeye girdiği tespit edildi.

21 Mart 2019 Perşembe 07:00
Politika Haberleri

MUAMMER BAŞKAN- ATAKAN ŞEN



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP’nin belediye meclis üyesi listelerinde PKK ve diğer terör örgütleriyle geçmişte bağlantısı olan kişiler bulunduğunu söyledi. Hamza Dağ “Toplam 14 ilçeden 27 kişi. Listedeki 19 kişinin direkt olarak PKK ve diğer terör örgütleriyle geçmişte ilişkisi bulunmuştur. Bu kişiler arasında dağ kadrosunda bulunmuş, terör örgütü eylemlerine katılmış, örgüt propagandası yapmaktan ceza almış, örgüte mali destekte bulunmuş, gençlik yapılanmalarının içinde yer almış ve aile fertlerinden bazıları terörle ilişkili suçlardan ceza almış birçok kişi bulunmaktadır. Geri kalanların ise birinci dereceden yakınları terör örgütleriyle bağlantıları bulunmaktadır. Bu listelerdeki meclis üyeleriyle yönetilen belediyelerin, terör örgütlerinin arka bahçesi olmayacağının garantisini kim verebilir” dedi. 

KANDİL’İN ADAYLARI 

İllet ittifakının en edilgen üyesinin Meral Akşener olduğunu belirten Hamza Dağ, şöyle konuştu: Kararlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kandil arasında alınmıştır. Meral Hanım, Tunç Soyer isminden rahatsız olmuş ancak Türkiye genelinde yapmış olduğu ittifak zarar görmesin diye sessiz kalmayı tercih etmiştir. 

İZMİR’DEKİ O İSİMLER 

Dağ, açıklamasında CHP Belediye Meclis Üyeliği Listesinde aday gösterildi ve terör örgütleri ile bağlantılısı bulunan isimleri ve ilçeleri şöyle sıraladı: 

Aliağa: Orhan Ulaşzade, HADEP içerisinde aktif olarak siyaset yapmış ve PKK faaliyetinden tutuklandı. 

Balçova: Rıza Kurt’un oğlu terör örgütüne üye ve kundaklama eyleminde bulundu. 

Bayraklı: Yeşim Tekoğlu’nun kardeşi MLKP terör örgütünün eylemlerine katıldı. Gönül Güngör THKP/C gençlik yapılanmasında yer aldı ve yasadışı eylemlere katıldı.  Medeni Erdem’in kardeşine ise PKK’ya yardım ve yataklık suçundan adli işlem yapıldı. 

Buca: Fatma Göktaşlar’ın oğlu terör örgütünün gençlik yapılanmasında ve yasa dışı eylemlerde bulundu. 

Bornova: Çeto Çamlıbel ve Murat Kaya PKK/KCK ile ilişkili iki isim de örgüte maddi destek sağladı. 

Çiğli: Nimet Ergün TKP/Kıvılcım terör örgütünün eylemlerine katıldı. Aynur Çelik de PKK eylemlerine katıldı. Kardeşine ise PKK propagandası yapmaktan yasal işlem yapıldı. 

Karabağlar: Ceyhan Kayhan, DHKP/C’nin eylemlerinde yer aldı. Kardeşinin ise PKK ile ilişkisi tespit edildi. 

Karşıyaka: Aydın Kızılkaya, PKK eylemlerine katıldı. 

Kınık: Sadık Araz HDP eski ilçe eş başkanlığı yaptı. 

Konak: Hamit Mumcu’nun DHKP/C ile ilişkisi bulunuyor. Mehmet Şerif Demir ise çatışmada öldürülen PKK’lı için taziye organize etti. Demir’in kardeşi kırsal alanda girilen çatışmada Mehmetçik tarafından etkisiz hale getirildi. Diğer kardeşleri de PKK faaliyetlerinde yer aldı. İbrahim Yıldız’ın kardeşi terör örgütü faaliyetlerinden dolayı adli işlem gördü. 

DAĞ KADROSUNDA İDİ 

Menemen: Seval Bozkurt ve eşi PKK/KCK terör örgütü ile ilişkisi bulunan ve bundan dolayı hapis yattı. Düzgün Küçük’ün çocukları ise MKP terör örgütü faaliyetlerinde yer aldı. Dikkat çeken bir diğer isim ise yıllarca terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda yıllarca faaliyet gösteren ve daha sonrasında teslim olan Yüksel Coşkun oldu. Adaylardan Ramazan Küçük de PKK’nın düzenlediği etkinliklere iştirak etti. 

Narlıdere: Aynur Alkan’ın çocukları MLKP terör örgütünün eylemlerine katıldığı biliniyor. Listedeki diğer adaylar Mehmet Maltepe, Erman Uzun, Ender Beyazyıldırım PKK’ya yardım, yataklık yaptı. Terör örgütünün gençlik yapılanmasının eylemlerine katıldı. DHKP/C sempatizanı Zeynel Koçak ise yasadışı eylemlere katıldı. 

Ödemiş: Eylem Özdemir’in babası MLKP terör örgütü ile ilişkili yapılarda faaliyet gösterdi. 

Urla: Serkan Baştürk, MLKP eylemlerine katıldı. 

BÖLÜCÜ ÖRGÜT BAĞLANTILI 299 İSMİ ADAY YAPILDI

CHP-İP-SP ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin destek verdiği ittifakın kirli yüzünü deşifre eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Tek amaçları var: Şehirlerimizin huzurunu altüst etmek. Bunun adı truva atıdır. İstanbul’un bütün ilçelerinde PKK, CHP’nin listelerine adam yerleştirmiş. 299 tane HDP’li ve PKK iltisaklı bugün karşımızdaki şer cephesinin il genel meclis ve belediye meclisi listelerindedir. İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de başka bir isim. Buradan PKK’yı meclise sızdıracaklar. 

CHP'DEN ANTALYA'DA İKİNCİ SKANDAL ADAY

Yerel seçimde CHP’nin Antalya’daki adayları arasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden BDP Antalya eski İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç’tan sonra HDP kontenjanından bir aday daha çıktı. HDP’nin ittifak kurduğu Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku içinde yer alan Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi üyesi Mustafa İlhan, CHP Kepez meclis üyeliği için CHP listesinde aday gösterildi. İlhan’ın sosyal medya paylaşımlarında terörist Öcalan lehine slogan attığı ve fotoğraflarına yer verdiği görüldü.