Kılıçdaroğlu terör örgütleriyle bağlantısı olduğu ortaya çıkan kişiler için 'Onların hepsi CHP’li' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde partisinin meclis üyesi aday listesine giren toplam 229 kişinin terör örgütü PKK ile bağlantılı çıkmasına katıldığı bir radyo programında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu CHP’li belediye meclis üyesi adaylarının tamamının parti üyesi olduğunu, seçim için savcılıktan sicil kaydı aldıklarını ve YSK tarafından da onaylandıklarını söyledi.

26 Mart 2019 Salı 07:00
Politika Haberleri

İşte Kılıçdaroğlu’nun sahip çıktığı o adaylardan bazıları:  
 
MUSA KANTAR İLE BAĞLANTILI
 
Yaver Öztürk: CHP’nin Van/Saray İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı. PKK/KCK örgütün -sözde- istihbarat birimi içerisinde faaliyetlerde bulunan Musa Kantar ile irtibatlı. 
 
Husret Akyol: CHP Van/Çatak İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2004'te PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu olmak suçundan tutuklandı. 
 
EYLEMDE  TUTUKLANDI 
 
İlyas Arzu: CHP Adana/Karataş Belediye Meclis Üyesi Adayı. Adana'da güvenlik güçlerine uzaktan kumandalı bombalı saldırı hazırlayan Aslan İlhan adlı PKK’lı teröristle bağlantılı olduğu belirlendi. 10 Aralık 2003’te Adana’da molotoflu eylemlerde tutuklandı.
 
Ziya Gür: CHP Tunceli Ovacık Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2012’de gözaltına alınan örgüt mensupları tarafından PKK/KCK terör örgütüne milis/işbirlikçilik yapan şahıs olarak teşhis edildi.
 
İhsan Karakurt: CHP Kars/Sarıkamış İl Genel Meclis Üyesi Adayı. 1990 yılında tutuklandı.
 
KURYELİK FAALİYETİ BİLE YAPMIŞ
 
Halim Akbal: CHP Muş/Varto İl Genel Meclis Üyesi Adayı. 2018'de PKK/KCK terör örgütü adına işbirlikçilik yaptı. Akbal'ın örgüt adına kuryelik faaliyetlerinde bulunduğu tespit edildi. 
 
Osman Kurum: CHP Kocaeli/Gebze İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı. 1997-2001 yıllarında Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdi. 2005-2010 yıllarında DEHAP-DTP-BDP Kocaeli il teşkilatları içerisinde bulundu. Partiye yardım adı altında örgüte para topladı. KCK/TM içerisinde Kocaeli'de sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. 2010'da günümüze; BDP-HDP-DBP Kocaeli il teşkilatları organizesinde gerçekleştirilen eylemlere aktif olarak katıldı. 
 
ÖRTÜLÜ PAZARLIK AHLAKİ DEĞİL
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir şekilde teröre destek vermiş kişilerin, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin listelerine örtülü bir şekilde girdiğini ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Burada milletimizin rahatsız olduğu konu, HDP’den daha önce aday olmuş, siz HDP ile ilgili sokakta farklı söylüyorsunuz ama listenizde onlarla alakalı, terör örgütü propagandası yapmış, örgüte destek vermiş kişileri listenizde veriyorsunuz. HDP’nin, kendi amblemiyle çıkmayıp CHP ve İYİ Parti gibi milliyetçi görünümlü bir partinin içinden çıkması. Bu, millete karşı ahlaki olmayan bir tutum. Örtülü bir pazarlığı milletimiz kabul etmiyor. Milletimiz bunun karşılığını sandıkta verecektir.”