Beşiktaş defans atıyor forvet yatıyor



21 Eylül 2018 Cuma 07:00
Spor Haberleri


Beşiktaş’ta savunma oyuncuları golcüleri geçti. Bu sezon Avrupa Ligi ve Süper Lig’de oynanan karşılaşmalarda defansta forma giyen isimler tam 9 gol atmayı başardı. Pepe 5, Gökhan Gönül 2, Caner Erkin ve Roco 1’er golle takımın skor yüküne katkıda bulundu. Bu sezon forvette forma giyen isimlerden Larin 3, Vagner Love da 1 kez gol sevinci yaşarken, savunma oyuncuları, hücumcuları 2’ye katladı.

Kendi evinde şans tanımıyor

Kartal, Vodafone Park’ta çıktığı son 7. Avrupa Ligi mücadelesinden de galibiyetle ayrılmayı başardı. 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden ve grubu 3. sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Beşiktaş, sırasıyla Hapoel Beer Sheva’yı 2-1, Olympiakos’u 4-1 ve Lyon’u 2-1 mağlup etti. Bu yıl da elemelerde B36 Torshavn’ı 6-0, LASK Linz’i 1-0 ve Partizan’ı 3-0 yendiler.

Kalesini bir türlü koruyamadı

Avrupa Ligi’nde bu sezon 7. maçına çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 5. galibiyetini alırken 1 beraberlik ve 1 yenilgi elde etmişti. Bu karşılaşmalarda rakip kaleye 15 gol atan Kara Kartal, kalesinde ise yalnızca 4 gol gördü. Beşiktaş’ın savunmadaki etkili oyunu lige ise yansımadı. Ligde 5 hafta geride kalırken, Siyah-Beyazlılar 5 maçın tamamında kalesinde gol gördü. Bu sezon Beşiktaş’ta savunma oyuncuları, rakip filelere 9 gol bırakırken, özellikle lig maçlarında kaleyi koruyamadı.

(Fanatik)