Maç sonucu: Eintracht Frankfurt 1-1 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe Alman ekibi Eintracht Frankfurt'la deplasmanda karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler 1-0 öne geçtiği maçta 90+2'ye 1-1 eşitlikle girdi. 90+2'de Pelkas'ın penaltı atışından yararlanamayan Kanarya Almanya'da galibiyeti kaçırdı.

16 Eylül 2021 Perşembe 20:50
Spor Haberleri





UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Alman ekibi Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Deutsche Bank Park'ta oynanan mücadele 1-1 sonuçlandı.

Fenerbahçe, 10. dakikada Mesut Özil ile öne geçti. Eintracht Frankfurt, 41. dakikada Sam Lammers ile skoru eşitledi.

90+2. dakikada Pelkas penaltı vuruşundan faydalanamadı. Dönen topu Berisha tamamladı ancak VAR uyarısıyla bu gol iptal edildi.

Frankfurt ile 2006'daki maçtan sonra ikinci kez karşılaşan ve berabere kalan Fenerbahçe, gruba 1 puanla başladı.

Fenerbahçe, grupta bir sonraki maçında Olympiakos ile Kadıköy'de karşılaşacak. Eintracht Frankfurt ise Antwerp deplasmanına gidecek.

FENERBAHÇE 11'İNDE 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe, bu sezon alışılageldiği üzere mücadeleye 3-4-2-1 taktiğiyle başladı.

Kalede Altay, savunma üçlüsünde sakat olan Tisserand yerine Serdar Aziz, Kim Min-Jae ve Attila Szalai, orta sahada Osayi-Samuel, Gustavo, Miha Zajc yerine Mert Hakan ve Ferdi, ileride Mesut Özil, Diego Rossi ve bir önceki maçta görev alan Berisha yerine Valencia oynadı.

EINTRACHT FRANKFURT'UN İLK 11'İ

4-2-3-1 taktiğiyle oynayan Eintracht Frankfurt ise Trapp, Da Costa, Hinteregger, N'Dicka, Durm, Kamada, Sow, Jakic, Kostic, Borre, Lammers 11'iyle sahaya çıktı.

FENERBAHÇE POZİSYONLA BAŞLADI

Mücadele oldukça yüksek tempoyla başladı. Her iki takım da hızlı paslaşmalarla direk oyun tercih ederken pres ve baskı konusunda da agresifti.

Fenerbahçe, henüz maçın 2. dakikasında Diego Rossi ile karşı karşıya pozisyon yakaladı ancak değerlendiremedi.

MESUT ÖZİL, ALMANYA'DA GOLÜNÜ ATTI

9. dakikada Fenerbahçe, bu kez Mert Hakan ile gole yaklaştı. Top direkten döndü. Pozisyonun devamında Rossi, penaltı noktası üzerinden vuruşunu yaptı. Trapp bu topu çeldi. Çeldiği top kısa düştü ve Mesut Özil'in önünde kaldı. Mesut Özil çaprazdan yaptığı güzel vuruşla ağları havalandırdı.

İlk önce yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAR kontrolünün ardından gol geçerlilik kazandı.

SZALAI VE KİM DİKKAT ÇEKTİ

1-0'ın ardından Fenerbahçe, takım çizgisini biraz daha geriye çekerek temkinli oynamaya başladı. Eintracht Frankfurt ise eşitlik için daha baskılı ve tempolu oynamaya başladı. 18 ila 30. dakikalar arasında Fenerbahçe, iyi kurduğu ofsayt çizgisiyle Frankfurtlu oyuncuları 5 kez ofsayta düşürdü.

Fenerbahçe, kontrataklarla Frankfurt kalesini yoklarken savunmada Kim Min-Jae ve Attila Szalai başarılı müdahaleleriyle dikkat çekti.

İKİYİ ARARKEN FRANKFURT EŞİTLİĞİ SAĞLADI

41. dakikada Fenerbahçe, ikinci golü ararken korner dönüşü kalesinde golü gördü.

Korner sonrasında çıkılan kontra atakta topla buluşan Filip Kostic ceza sahası içine girip kısa pasını altıpas önündeki Lammers'e bıraktı. Sam Lammers bekletmeden şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu.

İKİNCİ YARIDA DA TEMPO DÜŞMEDİ

İkinci yarı da ilk yarıdaki gibi oldukça tempolu başladı. Her iki takım da gol için istekli oynarken, tempo hiç düşmedi. Pozisyon konusunda iki takım da sıkıntılar yaşarken ikinci yarıdaki ilk pozisyon 75. dakikada yaşandı. Filip Kostic'in şutunda Altay Bayındır'ı iyi bir refleksle gole izin vermdi.

PEREIRA'DAN 4 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

76 dakika boyunca oyuna müdahalede bulunmayan Vitor Pereira, 4 değişiklik birden yaptı. Valencia yerine Berisha, Mesut yerine Pelkas, Ferdi yerine Muhammed, Mert Hakan yerine Meyer oyuna dahil oldu.

SON DAKİKADA PENALTI KAÇTI

Fenerbahçe, kalan dakikalarda Frankfurt'a göre daha baskın bir oyun oynadı. Fenerbahçe, 90. dakikada Pelkas'ın yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 90+2. dakikada penaltıyı kullanan Pelkas, vuruştan faydalanamadı.

Dönen topu Berisha tamamladı ancak VAR uyarısıyla bu gol iptal edildi.

Mücadele 1-1 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada ilk gol pozisyonunu yakalayan Fenerbahçe oldu. Ev sahibi ekibin kullandığı köşe vuruşundan sonra kontra atağa çıkan sarı-lacivertlilerde Gustovo'nun pasında defansın arkasında topla buluşan Rossi, kaleci Trapp ile karşı karşıya kaldı. Rossi'nin şutunda topu kaleci kontrol etti.

10. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağdan geliştirilen atakta Mesut Özil çizgiye indikten sonra topu Mert Hakan'la buluşturdu. Mert Hakan'ın gelişine vurduğu top direkten döndü. Ardından gelişen pozisyonda topu önünde bulan Rossi'nin sağ köşeye attığı şutu kaleci Trapp çeldi. Kaleciden dönen meşin yuvarlağı Mesut Özil ağlarla buluşturdu: 0-1.

23. dakikada Eintracht Frankfurt'un sağdan geliştirdiği atakta Kostic'in pasında topla bulaşan Sow'un şutu sonrası meşin yuvarlak Fenerbahçe defansından döndü.

40. dakikadaki Fenerbahçe atağında Mert Hakan'ın pasında Mesut Özil topu ceza sahsı çizgisinde bulunan Valencia ile buluşturdu. Valencia'nın sert şutunda meşin yuvarlak rakibe çarparak kornere gitti.

41. dakikada Eintracht Frankfurt 1-1'lik eşitliği sağladı. Sol taraftan kontra atak geliştiren ev sahibi ekipte Kostic, ceza sahasına girdikten sonra uygun durumda bulunan Lammers'i topla buluşturdu. Lammers meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

İKİNCİ YARI

60'ıncı dakikada Eintracht Frankfurt'ta Kamada, savunma arkasına sarktı ve arka direkte Lammers'i gördü. Lammers topu ağlarla buluştursa da hakem ofsayt bayrağını Kamada için kaldırdı.

75'inci dakikada ceza sahası içine sol kanattan topla giren Filip Kostic'in şutunda Altay Bayındır topa müdahale etti. Altay'ın müdahalesinde kısa düşen topa tekrar hamle yapan Filip Kostic'in vuruşunu bu kez Kim Min-Jae uzaklaştırdı.

82'nci dakikada direkt paslarla hücuma çıkan Fenerbahçe'de Osayi-Samuel müsait durumda ceza sahasına girmek üzereyken Hinteregger'in müdahalesiyle yerde kaldı. İtalyan hakem oyunu devam ettirdi.

90'ıncı dakikada Rossi'nin pasında ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Pelkas, kalecinin müdahalesinde yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi.

90+2'nci dakikada topun başına geçen Pelkas'ın vuruşunda kaleci topa müdahele etti. Müdahalede seken topu Berisha topu ağlarla gönderse de VAR incelemesi sonucunda gol iptal edildi.

STAT: Deutsche Bank Park

HAKEMLER: Maurizio Mariani, Matteo Passeri, Alessandro Costanzo

EİNTRACHT FRANKFURT: Trapp, Durm, Da Costa, N'Dicka, Hinteregger, Sow, Jakic, Borre (Dk. 72 Hauge), Kamada, Kostic, Lammers

FENERBAHÇE: Altay, Serdar Aziz, Kim Min Jae, Szalai, Mert Hakan (Dk.77 Max Meyer), Luiz Gustavo, Samuel, Ferdi (Dk.77 Muhammed), Mesut Özil (Dk.76 Pelkas), Valencia (Dk.76 Berisha), Rossi

GOLLER: Dk.10 Mesut Özil (Fenerbahçe) – Dk.41 Lammers (Eintracht Frankfurt)

SARI KART: Dk.82 Max Meyer, Dk.86 Luiz Gustavo Dk.90+5 Berke Özer, Samuel (Fenerbahçe), Dk.90+5 Kristijan Jakic, Dk. 90+6 Hrustic (Eintracht Frankfurt)