Fenerbahçe, Ryan Babel için harekete geçti

Beşiktaş'ın Fulham'a gönderdiği ve adı Galatasaray'la anılan Ryan Babel için Fenerbahçe de devreye girdi.

26 Mart 2019 Salı 07:00
Spor Haberleri

Transfer çalışmalarına başlayan Süper Lig'in iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe ile ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınında Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın da istediği Babel’e ciddi bir teklif yaptığı hatta menajeriyle temasa geçildiği haberleri yer aldı.
 
Cengiz yönetiminin idari açıdan ibra edilmemesinin ardından çalkantılı günler geçiren Galatasaray'da teknik heyet, transfer çalışmalarına devam ediyor. Ara transfer döneminde 6 takviye birden gerçekleştirerek hızlı bir transfer dönemi geçiren sarı-kırmızılı takım, sezon sonu transferine de hızlı bir giriş yapmak istiyor.
 
Bu sezon gösterdiği performansla taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe'de de gelecek sezon tek hedef şampiyonluk. Sezon başında yapılan transfer hatalarını tekrarlamak istemeyen sarı-lacivertliler transferde titiz davranacak.
 
Sezon sonunda 14 futbolcusunun sözleşmesi sona erecek olan Fenerbahçe'de kadronun baştan aşağıya yenilenmesi bekleniyor. Transfer çalışmalarına hız veren Süper Lig'in iki devi, bu kez transferde karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki transfer yarışı, yabancı basına da manşet oldu.
 
Takvim'in haberine göre, İngiliz medyası, Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Beşiktaş'ın eski yıldızı Ryan Babel için Fenerbahçe'nin de devreye girdiğini yazdı.
 
FENERBAHÇE DAHA İSTEKLİ
 
Haberde Fenerbahçe'nin Babel'in menajerine ciddi bir teklifle geldiği ve Sarı- Lacivertli kulübün bu transfer için çok istekli olduğu ifade edildi. Babel'in de Türkiye'ye sıcak baktığı gelen haberler arasında.
 
Kulübe yakın kaynaklar, Fenerbahçe'nin teklifinin 2+1 yıllık olduğu ifade ediyorlar.
 
Babel Beşiktaş'tan istediği kontratı alamadığı için devre arasında İngiliz ekibi Fulham'a transfer olmuştu.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın da Babel'in gol ve asist özelliği olması dolayısıyla kendisini tercih ettiği, bu transfere onay verdiği öğrenildi.
 
Kariyerine Ajax altyapısında başlayan Hollandalı futbolcu, Liverpool, Hoffenheim, Ajax, Kasımpaşa, Al-Ain, Deportivo La Coruna ve Beşiktaş formalarını giydi. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş formasıyla 12 maça çıkan Babel, 4 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.
 
Sezonun ikinci yarısını Fulham'da geçiren 32 yaşındaki futbolcu, Premier Lig ekibiyle çıktığı 9 maçta 2 gol ve 3 asist kaydetti. Ryan Babel'in Fulham ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.
 
Takvim