‘Çınar’ ve ‘Güven’ Antalya’da yarışacak 

55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 8 yabancı filmin yanı sıra Mustafa Karadeniz’in ‘Çınar’ı ile Sefa Öztürk Çolak’ın ‘Güven’i büyük ödül için yarışacak.   

11 Eylül 2018 Salı 07:00
Yaşam Haberleri


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu yıl 55’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu. Festival organizasyonundan yapılan açıklamaya göre, festivalin yarışma kategorisinde 8’i uluslararası, 2’si de ulusal olmak üzere toplam 10 film yer alacak. Tamamı Türkiye prömiyeri olacak yarışma filmleri, ayrıca halkın ve genç izleyici jürisinin beğenisine sunulacak.

SİNEMANIN EN İYİLERİ 

29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin sanat direktörlüğünü yürüten Mike Downey tarafından derlenen yarışma seçkisinde yer alan filmler şöyle: Bir Aile İşi (Shoplifters), 12 Yıllık Gece ( A-Twelve-Years-Night), Soğuk Savaş (Cold War), Capernaum, Ayka, Kailash, Göç Mevsimi (Birds of Passage), Üç Yüz (Three Faces), Çınar (Planetree), Güven (Trust). Engelli gençlerin inandıklarında neler başarabileceklerini gözler önüne seren Mustafa Karadeniz, Çınar filmini, kendisini zorlu doğa koşullarında sırtında okula götüren Annesi Çınar’a ithaf ediyor. 2017 Antalya Film Forumu Work in Progress Platformu ödülünü alan Sefa Öztürk Çolak’ın senarist ve yönetmeni olduğu Güven ise birey ve aile üzerine işlenmiş bir gerilim.