Tanju ÇOLAK

tcolak@stargazete.com

18 dakikada ligin zirvesine renk geldi

- Tanju ÇOLAK tüm yazıları

Başakşehir’in zirve mücadelesi için Beşiktaş ile kendi evinde oynayacağı maç son şansıydı. Üstelik Fenerbahçe’nin, Ç.Rizespor’u gündüz maçında yenmesiyle Başakşehir’in ikincilik şansı da bu karşılaşmada alacağı sonuca bağlı olarak farklılık gösterecekti. Konuk Siyah-Beyazlılar’ın elde edeceği bir galibiyet ise onlara şampiyonluk şarkılarını daha kuvvetli söyletecekti.

Başakşehir maça öyle iyi ve hızlı başladı ki, ilk 18 dakikada Cengiz Ünder ile iki, Adebayor’la bir gol bulup Beşiktaş önünde 3-0 gibi şok bir skor elde ettiler. Beşiktaş Oğuzhan’ın uzaktan denediği şutla direğe takılırken, dönen topta Atiba ile yakaladığı gol pozisyonunun haricinde neredeyse fırsat bulamadı. Belli ki Şenol Hoca’nın öğrencileri; Başakşehir’deki sakatlıklar, cezalar ve hafta içinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası nedeniyle rakibin yorgun olacağını düşünüp “çok rahat yeneriz” modundaydılar. Tabii ki, bu tavırlar Beşiktaş’a hiç yaramadı.

Bugüne kadar Siyah-Beyazlılar’ın bu kadar kötü oynadığını, takım halinde çaresiz kalıp ilk 45 dakikada tel tel döküldüğünü görmemiştim. Başakşehir’in teknik patronu Abdullah Avcı, Beşiktaş’ı kendi yarı alanında tutarak, geri dörtlüsünde ilk kez bir arada oynayan zinciri de düşünerek her seferinde Visca, Adebayor ve Cengiz’le topu buluşturup, meşin yuvarlağın kalesinden uzak kalmasını sağladı. Hızlı hücumlarla da golleri buldular. Bu taktiği başarıyla uyguladılar. Başakşehir takım halinde topun arkasına iyi geçip savunmada da iyi pozisyon alıp Beşiktaş forvetine boş alan bırakmadı. Benim anlamadığım nokta, hafta içinde kupa maçı oynayan Başakşehir mi, yoksa Beşiktaş mı? Görüntüye baktığınızda her ikili mücadeleyi alan, atak yapan taraf Başakşehir’di.

İkinci yarıda skorun da verdiği rahatlıkla ev sahibi kontrollü oynarken, Beşiktaş daha atak gibi göründü. Abdullah Avcı’nın öğrencileri oyunu istedikleri gibi yönlendirdi. 90 dakikayı 18 dakikada attığı gollerle 3-1 galip kapayan Başakşehir son şansını iyi kullanıp zirveye de renk getirdi. Başakşehir’i ve Abdullah Avcı’yı tebrik ediyorum. Oynattığı oyun ve sistemle çok iyi işler yapıyor. Beşiktaş şampiyon olacak ama bu oyunla işi zora sokmasınlar. Aman ha Şenol hocam dikkat!.