Aydın BAYRAM

abayram@stargazete.com

Aslan şampiyonluk şarkıları söylüyor

- Aydın BAYRAM tüm yazıları

Galatasaray kazanırsa lider, Beşiktaş yense şampiyonluk yarışına ortak.. İlk yarıda Galatasaray baskısı var. Beşiktaş daha çok savunmada.. Taraftar desteğini de arkasına alan Sarı-Kırmızılı ekip Feghouli, Belhanda ve Onyekuru üçgeninde pozisyonlar buluyor. Beşiktaş rakip atakları savuşturmakla uğraşırken ne Ljajiç var ortada, ne de Lens.. Atiba, Necip ile birlikte orta alanı savunmaya çalışıyor. Burak da iki kişinin markajında nefes bile alamıyor..

Gelelim derbinin en kritik anına.. Sağ kanatta Beşiktaş’ın pozisyonunu uzaklaştırmak isteyen Mariano topa olanca gücüyle vuruyor. Meşin yuvarlak Caner’in bacaklarının arasından geçerek diğer kanattan çıkıyor. Atiba başta olmak üzere Beşiktaşlılar kararın kendi lehlerine taç olmasını beklerken Yıldırım, G.Saraylılar’a “Tacı kullanın” diyor. Ani gelişen atakta topla buluşan Diagne, Feghouli’ye o da Fernando’ya aktarıyor. Beşiktaş ceza sahası içine giren Onyekuru ise topu Karius’un solundan ağlara gönderiyor. TV başında 4 kez taca çıkan pozisyonu izledim. İki açıdan top Caner’e çarptı gözüküyor. Diğer iki açıdan ise Mariano topu taca göndermiş.. Yani pozisyon o kadar gri ki!..Hakem golü verince patırtı koptu. 

2. yarı Güneş’ten Quaresma hamlesi beklerken, Gökhan çıktı, Adriano girdi.. Bunun tek açıklaması vardı, o da Gökhan bir türlü Onyekuru’yu durduramamıştı. Ama 2-0’a kadar Quaresma neden kulübedeydi. Kagawa neden 75’te girdi?. Bunlara anlam veremedik. G.Saray yine taçtan başlayan bir atakta skoru 2-0’a getirdi ve Beşiktaş’ın fişini çekti. Diagne’nin pasıyla defansın arkasına sarkan Fernando fileleri havalandırırken G.Saray tribünleri liderlik, dolayısıyla şampiyonluk şarkıları söylüyordu.. Bitime 3 hafta kala averajla da olsa zirveyi 21 hafta sonra ele geçiren Fatih Terim ve futbolcuları, bu saatten sonra şampiyonluğu kimseye bırakmaz..