Eren HATTATOĞLU

ehattatoglu@stargazete.com

Bir araya geliyor

Ekim ayının ilk haftasında Venüs ile Mars başak burcunda kavuşum yapıyor. Venüs romantizm, Mars ise tutku demektir. Nadiren kavuşum yapan bu ikilinin birleşen müthiş enerjisi başakların yanı sıra boğa ve oğlak, yengeç, akrep ve balıklara çok iyi gelecek. Güçlü ve yoğun duygular ilişkileri sağlamlaştıracak ve yeni beraberliklerin ilk kıvılcımları çakılacak. Mars ile Venüs sırayla 1 ve 3 Ekim’de Oğlak burcundaki Pluto ile de etkileşime giriyor. Her türlü zorluğu ve dayanıklılık isteyen işi halletmek mümkün olacak. 5 Ekim’de ise Koç burcunda dolunay oluşuyor. 3 Ekim ve dört gün yakınlarında sizin için özel bir önemi olan mesele tamamlanabilir. Sadece dolunay döneminde değil, önümüzdeki bir yıl boyunca önemli sonuçlanmalar yaşayacaksınız. Ancak dolunayda Oğlak burcundaki Pluto’nun sert açısı, devlet, banka ve büyük kurumlarla ilgili sıkıntılara işaret ediyor. Entrikalı durumlar ve haksızlıklar olabilir. Bir yandan da Neptün’ün sis bulutu devreye girecek ve gerçeklerin üzerini kapatarak bulanıklaştıracak: 

Başaklar, başka meselelerle uğraşacak olsalar bile romantik ve tutkulu titreşimler en çok onları etkileyecek. 

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan 

Burcunuzda senede bir kez oluşan bu dolunay, kendi ihtiyaçlarınıza odaklanmanızı sağlayacak. Tam bu konuyla ilgilenirken büyük bir kurum veya işveren, yönetici gibi otorite figürleri sizi sıkıştıracak ve bazı talepleri olacak. Üzerinizde baskı hissedebilirsiniz. Alternatif olarak bir yönetici değil de, annenizin baskısı olabilir.

BOĞA 21 Nisan - 21 Mayıs   

Yurt dışında yaşayan bir sevgiliniz olabilir, bir seyahat sırasında aşık olabilirsiniz, üniversite ya da sanal ortamda aşkınızı yaşayabilirsiniz. Dolunay ise yıldız haritanızın en gizli ve mahrem bölgesine ışık tutarak aydınlatacak. Sizin ya da bir başkasının sırrı açığa çıkabilir. Hastane, huzurevi, hapishane gibi kapalı kalınan kurumları ziyaret edebilirsiniz.

İKİZLER 22 Mayıs - 21 Haziran

Ayın ilk haftasında eve ait planlarınız için gereken parayı bulabilir veya mülkten kazançlı çıkabilirsiniz. Dolunayda kalabalık bir davete katılabilirsiniz. Bir arkadaşınızla ilgili önemli gelişmeler olabilir. Onunla eskisi gibi görüşemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. İşlerinizin yoğunluğundan, onun nasıl bir durumda olduğunu fark edemeyebilirsiniz.

YENGEÇ 22 Haziran - 22 Temmuz  

Bu hafta çok hareketli geçecek. Kısa bir seyahate çıkabilir veya şehir içinde sık sık bir yerden bir yere gidebilirsiniz. Bir seyahat sırasında romantizm yaşamanız mümkün. İlişkiniz yoksa yeni bir aşkın başlaması veya var olan ilişkinizde yakınlaşmanız mümkün. Partneriniz kariyer hedeflerinize karşı çıkabilir veya bir engel çıkarabilir. Ya da bir ortak sorun çıkarabilir.

ASLAN 23 Temmuz - 23 Ağustos 

Para konuları ön planda olacak. Ödemeler, alacaklar ve paranızı idare etmekle meşgul olabilirsiniz. Yeni gelir kaynakları bulabilir ve aylık gelirinizi artırabilirsiniz. Dolunay ise macera tutkunuzu canlandıracak. Sıkıcı rutinden uzaklaşmak iyi gelecek ancak öncelikle günlük işleri halletmeniz ve bir engeli aşmanız gerekecek.

BAŞAK 24 Ağustos - 22 Eylül / HAFTANIN ŞANSLISI

Son iki senenin en güçlü dönemdesiniz. Her kapıyı açacak ikna beceriniz ve kararlılığınızla hem iş, hem de aşk hayatınızda istediklerinizi elde edebilirsiniz. Dolunayda vergi, miras, sigorta, nafaka, kredi, komisyon, mahkeme tazminatı, burs, hisse, telif gibi kaynaklarla ilgili önemli bir gelişme olabilir. Alacağınızı tahsil edebilir, aynı anda büyük bir ödeme yapabilirsiniz..

TERAZİ 23 Eylül - 23 Ekim / HAFTANIN ŞANSIZI

Dışa dönük ve konuşmayı sevmenize rağmen perde arkasında gizli tutacağınız meselelerle meşgul olabilirsiniz. İlişkinizi de gizli tutabilirsiniz ama 14 Ekim’den sonra açığa çıkabilir. Dolunay ise partnerinize ışık tutacak ve gerçek durumu görmenizi sağlayacak. Yakınlaşabilir ya da tam tersi uzaklaşabilirsiniz.

AKREP 24 Ekim - 22 Kasım 

Sosyal hayatınız çok dinamik ve arka arkaya gelen davetlerle sürekli kalabalık ortamlarda bulunabilirsiniz. Arkadaş çevrenizden biri ile büyük bir aşk yaşayabilirsiniz. Ya da sevgilinizle arkadaşlarınız iyi anlaşabilirler. Romantizmin yanı sıra dolunayla beraber bir işi yetiştirmek için çok çalışmanız gerekecek.

YAY 23 Kasım - 21 Aralık 

Kariyerinizde son iki senenin başarılı dönemini yaşayabilirsiniz. Yeni atılımlar yapmak, yeni bir işe geçmek hatta sektör değiştirmek için Mars’ın desteğinden yararlanabilirsiniz. Ancak ilişkinizin bu zamana kadar olan gidişatına bağlı olarak, sevgilinizle yakınlaşmaya ya da tam tersi ayrılmaya karar verebilirsiniz.

OĞLAK 22 Aralık - 20 Ocak

Kendinizi iyi ifade edeceğiniz ve rahat hissedeceğiniz olumlu koşullar var. Hem aşk, hem de iş hayatınızda işleriniz yolunda gidebilir. Dolunayda iş ve ev hayatınız aydınlanacak ve hayatınızın bu iki alanında önemli bir gelişme yaşayabileceksiniz. Anne veya babanızla ilgili gelişmelerle ilgilenmeniz gerekebilir.

KOVA 21 Ocak - 18 Şubat

Yoğun ve hareketli günler geçireceksiniz. Hafta ortasında bir seyahate çıkabilir ya da çıktığınız seyahatten dönüyor olabilirsiniz. Ya da yoldan gelenleri ağırlayacaksınızdır. Bu haftanın diğer önemli konusu ise parayla ilgili! Aylık gelirinizi artırabilir ve ilave gelir kaynakları bulabilirsiniz. Gizli bir destek almanız mümkün.

BALIK 19 Şubat - 20 Mart  

Bu hafta bir yandan para işlerine odaklanırken, bir yandan da partnerinizle çok romantik anlar yaşayabilirsiniz. Yeni başlayan değil de, bir süredir devam eden ilişkiler  yakınlaşacak. İşbirliklerinden büyük fayda görebilirsiniz. Maaşınız için bulunduğunuz zam talebinden, 5 Ekim’deki dolunay ve dört gün yakınlarında cevabını alabilirsiniz.