Ersoy DEDE

ersoydede@stargazete.com

Bu çabanın asıl nedeni nedir?

- Ersoy DEDE tüm yazıları

Oda TV bu saldırıyı sürekli yapıyor. Tarihin en başarılı İçişleri Bakanı’nı bir suç örgütüyle ilişkili gibi vermeye çalışıyor. Farkedenler olmuştur eminim. “İçişleri Bakanı’nı üzecek gözaltılar” başlığıyla, bir suç örgütüne dönük olarak operasyon yapıldığını, o örgütün bazı adamlarının gözaltına alındığını bunun da Sayın Soylu’yu üzeceğini yazıyor Oda Tv… Demeye çalışıyor ki Soylu ile bu suç örgütü arasında bir ilişki var. Bu deli saçması iddiayı ilk kez kim ortaya attı belli değil. Ancak Oda TV bu gerçek dışı ithamı kullanmaya devam ediyor. Fakat asıl anlamadığım şu. Nasıl bir İçişleri Bakanı ki Sayın Soylu, ilişkili olduğu iddia edilen suç örgütü başından sonuna dek her hücresiyle onun zamanında çökertildi. Benim, ismini ömrüm boyunca duyduğum o yapıya, Soylu göreve gelene kadar kimse dokunmamıştı. Ne tür bir ilişkiden söz ediyor acaba Oda TV?  

 

Karma eğitim isteyenler kadar istemeyenin de hakkı yok mu?

Bazı gazeteler manşet yapmış dün. “Karma eğitime darbe”. Bundan böyle karma eğitim olmayacağını iddia ediyorlar. Meğer bir yönetmelik değişmiş,  “Çok programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezinde karma eğitim yapılır” ifadesi kaldırılmış. Bakanlık da diyor ki, yasada zaten adlı adınca yazıyor, ayrıca okul okul bunun belirtilmesine gerek yok. Yani? Yeni bir durum yok… Fakat ben bu kopartılan fırtına üzerine bir şeyi fark ettim. Birileri, özgürlük alanlarını sadece kendilerine istiyormuş meğer… Şu söylenebilir aslında;“Eskiden çocuklarını erkek/kız lisesine yollayan aileler bağnaz mıydı” denebilir. Fakat ben demeyeceğim. Sadece şunu soracağım; Çocuklarını karma okula yollamak isteyenin hakkı olduğu kadar, karma okula yollamak istemeyenin de hakkını gözetmeyecek misiniz?. 

  

Muharrem İnce bundan sonra ne yapar?

Muharrem İnce üstü kapalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek de dün Radyo Viva’da, Özay Şendir’in programında, Gürsel Tekin’in adaylığının kesin olduğunu söyledi. Akif Hamzaçebi ise adaylığa hazırlığının genel başkanın bilgisi dahilinde olduğunu anlatmıştı bir kaç ay önce. Şimdiden 3 isim ciddi ciddi sahaya inmiş durumda yani. Anlaşılan kurultay üzerine esen gerilim yerini şimdi aday belirleme sürecine bırakmış gibi görünüyor. Bakalım orada ne tür kavgalar olacak. Fakat benim asıl merak ettiğim İnce’nin durumu. Şimdi eğer İstanbul Büyükşehir’e de aday yapmazlarsa hedefi nereye kadar geriletecek acaba? Ben söyleyeyim de kendisine sürpriz olmasın. Değil Sayın İnce’yi aday yapmak, yolda yürürken İnce’ye yanlışlıkla selam vermiş bir belediye başkanı da varsa, onun da üstünü çizecek Kılıçdaroğlu, haberi olsun. Ondan sonra artık Tatanka Severler Derneği’ne kurucu başkan olur. 

 

Atatürk’ü başka neye alet edeceksiniz merak ediyorum

TRT spikeri Zafer Kiraz, ne yaşadı ne oldu bilemem. TRT’den istifa etmiş. İstifa da değildir o, emekli olmuştur. Fakat daha yakışıklı görünsün diye‘TRT ile ilişiğimi kesiyorum’ gibi bir açıklamayla duyurmayı tercih etmiş. Elbette kimsenin kendini huzurlu hissetmediği bir ortamda çalışması düşünülemez. Fakat benim asıl takıldığım, bu ayrılığını duyurduğu video-mesajında gözümüze sokar gibi Atatürk yüzüğünü sallayıp durması. Ey Kemalistler. Fikrini, ideolojisini, eserlerini ölümüne savunduğunuz Atatürk’ün böylesine istismar edilmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Kendini ‘Kemalist’ olarak kodlayan bir tek kişi de çıkıp, ‘Senin işten ayrılmanın Atatürk’le ne alakası var?’ demeyecek mi?